• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Tomković

24.06.2024

20:17

Odlučiće poslednjih 15 minuta! Kad Srbi imaju dan, onda su mnogo dobri

EPA-EFE/LISELOTTE SABROE

EURO 2024

Odlučiće poslednjih 15 minuta! Kad Srbi imaju dan, onda su mnogo dobri

Podeli vest

Selektor Danske Kasper Hjulmand najavljuje još jednu završnicu utakmice za infarkt i pribojava se da njegova ekipa ne primi gol od Srbije u poslednjim trenucima meča, poput Slovenaca.

On je na konferenciji za medije uoči sutrašnjeg meča rekao da Srbija ima prepoznatljivu igru i da kad „orlovima“ dobro ide, onda su baš dobri. 

- Tačno znam kako će igrati. Mislim da je očit način na koji igraju fudbal. Imaju odličnog selektora. Imaju transparentan stil igre, kontrolu lopte, snažni su. Kad su dobri, onda su stvarno dobri. Tačno znamo kakav nam je protivnik i kakav će pritisak da izvrši na nas. Samim tim znamo i kakva će da bude naša igra – rekao je Hjulmand.

Više puta je selektor Danaca naglasio da njega i njegove izabranike ne zanimaju kalkukacije, te da će učiniti sve da pobede Srbiju i najverovatnije kao drugoplasirani odu dalje.

Foto: EPA Images

 

- Mi smo radili na pripremi ove utakmice kao svake druge. Želimo da pobedimo, naravno, želimo da na kraju utakmice pevamo i slavimo. Znamo da će nam nerešen ishod biti nedovoljan da bismo prošli dalje, ali biće veoma lepa utakmica. Odigraćemo utakmicu sa željom da dobijemo. Želimo da damo gol. Naš je mentalni sklop takav. Takođe moramo da zapamtimo da Srbija može da prođe dalje sa remijem. Mi ćemo se usredsrediti na svoju igru. To je utakmica u kojoj moramo da pokažemo naš identitet – dodao je šef stručnog štaba „vikinga“.

On nije želeo poput Dragana Stojkovića Piksija da otkrije koliko izmena sprema u startnih 11 za sutrašnji meč, ali je rekao kako očekuje da utakmica bude rešena u poslednjih 15 minuta.

- Ne mogu to da otkrijem, da li ću menjati postavu i na koji način. Sve zavisi od toga kako ćemo početi. Poslednjih 10-15 minuta će biti ključne verovatno, tad će da se rešavaju stvari. Videli ste kako je Srbija dala gol Sloveniji. Ne znamo da li je to bilo taktički, ali nije slučajnost. Mnogo golova je palo u poslednjim trenucima. Poslednji primer sinoć Mađarska.

Foto: Informer

 

 

Kasper je ostao „zakopčan“ i kad je upitan da li poput Stojkovića, koji bi voleo da sutra Kristijana Eriksena gleda samo na klupi, ima nekog igrača iz srpske reprezentacije kojeg bi najviše voleo da „isključi“ iz utakmice.

- Mi ćemo se fokusirati na sve igrače. Srbija ima odlične napadače, pa onda veziste sa Tadićem i Sergejem, ali i kvalitetne igrače po celom terenu. Znamo kako će igrati. Mi ćemo to probati da pretvorimo u našu prednost.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija