• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

19.07.2024

11:44

Bizarno! Reprezentativac Australije amputirao prst da bi učestvovao na Olimpijskim igrama

EPA

Olimpijske igre

Bizarno! Reprezentativac Australije amputirao prst da bi učestvovao na Olimpijskim igrama

Podeli vest

Hokejaški reprezentativac Australije, Metju Doson (30), odlučio je da amputira prst kako bi stigao da se takmiči na predstojećim Olimpijskim igrama, koje se održavaju od 26. jula do 11. avgusta u Parizu.

Želeo je Australijanac po svaku cenu da predstavlja svoju naciju na smotri u francuskoj prestonici, što dobro dokazuje primer da je samo dve nedelje pre starta iste hrabro odlučio da se podvrgne ovom hirurškom zahvatu. 

Defanzivac je nedavno slomio domali prst leve ruke, a lekari su pred njega stavili dva izbora - ili da se polako oporavlja, ili da amputira prst. Oporavak bi momentalno značio da Metju neće učestvovati na Igrama u Parizu, pa se on odlučio za drugu opciju. 

Foto: EPA

Metju Doson

Član srebrne selekcije iz Tokija objasnio je da je njegova odluka bila dobro isplanirana, kao i da je tražio savet od supruge pre nego što se odlučio na hirurški zahvat.

- Doneo sam dobro promišljenu odluku, ne samo za mogućnost da igram u Parizu, već i za svoj život posle toga. Najbolja opcija za mene je bila da mi amputiram vrh prsta. Mislim da je to samo mala promena i uzbudljiv izazov - rekao je Doson za australijsku televiziju "7Nevs".

Dvostruki olimpijski učesnik se u prvoj utakmici, 27. jula, sastaje sa selekcijom Argentine, koja je uzela zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine.

- Nisam imao mnogo vremena da donesem odluku, svidelo mi se i onda sam nazvao svoju ženu, a ona je rekla, 'Ne želim da doneseš ishitrenu odluku.' Ali imao sam sve informacije koje su mi bile potrebne. Nadam se da će sve proći u najboljem redu, oporavak za sada teče odlično - podvukao je Metju.

 

 

Čak je i selektor Australije, Kolin Beč, bio šokiran kada je čuo potez 30-godišnjeg hokejaša.

Doson se vratio na trening. On je visoko podigao letvicu za svakoga ko će u budućnosti imati slomljen prst. Odlučan je da igra u Parizu. Nisam siguran da bih ja to uradio, ali on jeste - poručio je Beč.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Da li Bajden zaista ima koronu ili je to marketinški trik? Demokrate će u ponedeljak morati da se izjasne o svojoj podršci aktuelnom predsedniku! (VIDEO)
Live TV

Da li Bajden zaista ima koronu ili je to marketinški trik? Demokrate će u ponedeljak morati da se izjasne o svojoj podršci aktuelnom predsedniku! (VIDEO)

Predsednik Džo Bajden je pozitivan na koronavirus i ima blage simptome, saopšteno je iz Bele kuće juče, a preneo je BBC. Bajden je trebalo da govori na događaju u Las Vegasu u sredu popodne po lokalnom vremenu, a u sklopu napora da pridobije latinoameričke glasače. Izvršna direktorka Unidosa Dženet Murgija saopštila je gostima da je predsednik izrazio svoje žaljenje što nije mogao da se pojavi jer je bio pozitivan na koronavirus. Na ovu temu za Informer, u emisiji "Info jutro", govorili su analitičar Branko Radun i novinar i pisac Aleksandar Gajović.

19.07.2024

13:10

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Gostovanja predstava Beogradskog dramskog pozorišta tokom leta
Kultura

Gostovanja predstava Beogradskog dramskog pozorišta tokom leta

Posle julske pauze, Beogradsko dramsko pozorište će sa svojim hit predstavama Čovek slon, Budućnost, Laž i Švejk tokom avgusta gostovati na svim većim festivalima u regionu, dok će na Letnjoj sceni - BDP Millennium team Areni u okviru projekta Novi glasovi biti izvedene premijere dve predstave: Rake (24.8) i Kavez za ptice (30.8).

19.07.2024

12:51

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija