• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

03.08.2024

16:47

(UŽIVO) Osmi dan na OI! Košarkašice poražene od Španije, džudisti ostali bez medalje, košarkaši protiv Južnog Sudana...

EPA/Reuters

Olimpijske igre

(UŽIVO) Osmi dan na OI! Košarkašice poražene od Španije, džudisti ostali bez medalje, košarkaši protiv Južnog Sudana...

Podeli vest

Osmi je dan Olimpijskih igara u Parizu. Do sada smo videli džudiste u miks timu, Jovanu Arsić u C finalu veslanja skif i košarkašice. U toku je biciklistička trka u kojoj učestvuje naš Ognjen Ilić, a do večeras ćemo pratiti i nastupe srpskih odbojkaša, vaterpolista i košarkaša.

Obavezno budite uz Informer, a ovo je raspored nadmetanja naših sportista, koji se danas takmiče na Olimpijskim igrama.

DANAS NA OI:
 

08.00 - Džudo - miks tim - Nemanja Majdov, Aleksandar Kukolj, Strahinja Bunčić, Milica Žabić, Milica Nikolić, Marica Perišić

09.30 - Veslanje- skif - Jovana Arsić

11.00 - Biciklizam- drum - Ognjen Ilić

13.30 - Košarka- ženski tim - Srbija - Španija

19.30 - Vaterpolo - muški tim - Srbija - Francuska

21.00 - Odbojka - muški tim - Srbija - Kanada

21.00 - Košarka - muški tim - Srbija - Južni Sudan

 

 

UŽIVO:

 

16.38 - Džudistkinji Milici Žabić javio se drugar na tviteru napisao da joj se isplatilo što je u osnovnoj školi tukla dečake kao volove. 

Foto: EPA Images

 

 

 

15:13 - Ženska košarkaška reprezentacija Srbije doživela je prvi poraz na olimpijskom turniru od ekipe Španije (62:70) i kao drugoplasirana se plasirala među osam najboljih.

 

Foto: profimedia

 

 

14:51 - Košarkašice Španije se igraju sa našim devojkama u poslednjem meču grupne faze....

14:33 - Srpski džudisti u miks konkurenciji pretrpeli su poraz od Brazilaca u repasažu i ostali bez medalje na Olimpijskim igrama u Parizu. Najbolji utisak ostavila je Milica Žabić sa tri pobede, a imala je duhovite, ali surovo iskrene izjave nakon poraza.

- Danas me niko ne bi dobio. Da je došao i onaj Silva (Brazilac od 180kg koji je pobedio Kukolja, prim.aut.), prebila bih i njega (smeh). Pucam od snage, biću iskrena. Tako je bilo i juče, ali sam imala neke brzoplete odluke u mečevima. Zato sam sada odlučila da mečevi ne traju duže od drugog napada, mislim da je to najbezbolnije za mene i za njih - našalila se Žabićeva, šta su sve ona i Marica Perišić rekle, pogledajte OVDE.

14:12 - Kraj prvog poluvremena, naše košarkašice kaskaju za protivnicama! Srbija - Španija 28:37

14:01 - Košarkašice Srbije u ovom momentu gube od Špankinja 26:33 u meču koji odlučuje ko će biti prvoplasirani u grupi A. Dešavanja sa ovog susreta možete pratiti OVDE.

 

Foto: profimedia

 

 

 

13:45 - Ja dajem život za ovo, a oni to namerno rade i daju mi da uzmem medalju, poručio je srpski džudista Nemanja Majdov! Šta je sve rekao nakon poraza Srbije od Brazila pogledajte OVDE.

 

Foto: EPA

 

 

 

13:18 - Sjajno je raspoložen srpski teniser Novak Đoković (37) koji je izborio finale Olimpijskih igara, a u prilog tome govori snimak koji je "zapalio" društvene mreže.

 

Foto: Reuters

 

 

 

13.10 - Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta, Tomas Bah (70) poručio je da je govor mržnje upućen bokserkama Iman Helif iz Alžira i Lin Ju Ting sa Tajvana nedopustiv.

"Imamo dve bokserke koje su rođene kao žene, koje su odgajane kao žene, kojima u pasošima piše da su žene i godinama su se takmičile kao žene. Neki žele da budu vlasnici definicije o tome ko je žena. Nećemo učestvovati u politički motivisanom i kulturnom ratu", poručio je Bah.

Foto: profimedia

Lin Ju-Ting

13.00 - Bukmejekeri su izbacili kvote za meč Karlosa Alkaraza i Novaka Đoković u finalu Olimpijskih igara (nedelja, 14h), a po njima Španac je apsolutni favorit. Koeficijent na četvorostrukog grend slem šampiona je 1.62, dok je na najboljeg tenisera svih vremena kvota 2,18 - tako da se može reći da je u ovom susretu autsajder.

Foto: Reuters

Novak Đoković i Karlos Alkaraz

12.31 - Milica Nikolić  je izgubila od Rafaele Silve. Srbija je definitivno poražena.

12.28 - Aleksandar Kukolj je takođe izgubio, Brazil je sada pred pobedom.

12.19 - Ekspresno je Milica Žabić završila svoju protivnicu i smanjila prednost Braziča

12.17 - Izgubio je i Nemanja Majdov od Rafaela Makeda. Brazil sada vodi sa 2:0. Srbija u teškoj situaciji.

12.12 -Marica Perišić izgubila od Ketlin Kvadros. Loš početak Srbije u repasažu protiv selekcije Brazila!

12.00 - Naši džudisti se bore protiv Brazila u repasažu!

11.40 - Veliku prašinu na Olimpijskim igrama u Parizu podigla je bokserka iz Alžira Imane Kelif.

Imane je inače prošle godine diskvalifikovana sa Svetskog prvenstva u boksu, a razlog za to je što je na testu imala veoma visok nivo testosterona.

Alžirka se našla na meti kritika posle njenog prvog meča, a povodom toga oglasio otac Imane Kelif, Azar koji joj je pružio podršku.

Ovi kritičari i glasine imaju za cilj da destabilizuju Iman, jer ne žele da ona bude svetska šampionka. Kažem joj da u ringu dokaže da nisu u pravu i nadam se da će učiniti Alžir ponosnim, kao i arapske zemlje i da će osvojiti zlatnu medalju. Ona je naš uzor i želimo da budemo poput nje i da poštujemo Alžir - rekao je Amar za "Dejli Mejl".

11.08 - Aleksandar Kukolj je sjano počeo meč protiv Arona Vulfa, ipak nije uspeo da ga pobedi. Nažalost Srbija ne ide u polufinale. Imaće šansu naša reprezentacija u repasažu!

11.01 - Milica Žabić donosi prvu pobedu Srbija. Naša sjajna džudistkinja je došla do dominatne pobede. Sada je 3:1 za Japan.

10.59 - Novi poraz Srbije! Nagase Takanori je savladao Nemanju  Majdova. Jako loša situacija za našu reprezentaciju.

Foto: Džudo federacija Srbije

 

 

10.50 - Marica Perišić izgubila od Saki Nizoe. Srbija sada gubi 2:0 od Japana!

10.35 - Loš početak Srbije. Strahinja Bunčić izgubio od Hifumi Abea  u kategoriji do 73 kilograma.

09.50 - Srpske džudiste u narednoj rundi očekuje dvostruki uzastopni svetski šampion u miks kategoriji - Japan.

09.35 - Jovana Arsić  je pobednica C finala u skifu, što znači da je završila na 13. poziciji na Olimpijskim igrama.

Foto: EPA

 

 

08. 48 - Aleksandar Kukolj je savladao Mihaela Korela i doneo pobedu Srbiji nad od Holandijom od 4:2.

08.45 - Nemanja Majdov je pobedio Noela van  Enda, a zatim je Milica Žabić bila bolja od  Marit Kamps. Srbija sada vodi sa 3:2.

Foto: profimedia

 

 

08.33 - Marica Perišić poražena od Joane van Lishut, sada Holanđanin vode rezulatom 2:1.

08.28 - Strahinja Bunčić je uspeo na kraju da baci protivnika Tsjakadoea u parterni položaj i da ga sruši na leđa – ipon.

08.20 -  Milica Nikolić izgubila od Juli Burskens. Holanđanka je slavila iponom.

08.15 -  Najpre ćemo pratiti duel Džuli Beurskens i Milice Nikolić, a onda i Tornikea Tsjakadoea i Strahinje Bunčića.

Milica Perišić će se boriti protiv Joane van Lieshut, a Nemanja Majdov protiv Noela van ti Enda. Milicu Žabić očekuje Marit Kamps, a Aleksandra Kukolja Mihael Korel.

08.08 - Čekamo naše džudiste!

08.00 - Dobrodošli na naš blog posvećen osmom danu Olimpijskih igara


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija