• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj. V.

19.05.2024

22:31

Angelina Topić ispisala istoriju! Srpkinja oborila nacionalni rekord i slavila na mitingu Dijamantske lige!

Atletski savez Srbije

Ostali sportovi

Angelina Topić ispisala istoriju! Srpkinja oborila nacionalni rekord i slavila na mitingu Dijamantske lige!

Podeli vest

Mlada srpska atletičarka Angelina Topić (18) trijumfovala je u Marakešu i tako oborila državni rekord u skoku uvis, preskočivši visinu od 1,98 metara.

Angelina je do ovog sjajnog rezultata došla iz trećeg puta. Potom je pokušala da preskoči i visinu od dva metra, ali je obarala letvicu svaki put.

Samo dve takmičarke pored naše atletičarke uspele su da preskoče 1,91. U pitanju su Kristina Honsel i Lija Apostolovski, koje su zauzele drugu i treću poziciju.

Iza Topićeve, ostale su još i Naval Meniker, Safina Sadulajeva, Buse Savaskan, Solen Gikel, Dadežda Dubovitskaja i Safae Maskani.

Ovim trijumfom, ćerka čuvenog Dragutina Topića je dobila novih osam poena u generalnom plasmanu, pa je trenutno vodeća u ovoj disciplini.

Najvažniji izazov za talentovanu srpsku sportiskinju biće predstojeće Olimpijske igre u Parizu, koje su na programu od 26. jula do 11. avgusta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija