• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.02.2023

12:15

Vesić: Brza saobraćajnica Surčin – Novi Beograd 31. marta, radićemo “baj pas” prema Ulici Jurija Gagarina i petlju Jakovo

informer.rs

Beograd

Vesić: Brza saobraćajnica Surčin – Novi Beograd 31. marta, radićemo “baj pas” prema Ulici Jurija Gagarina i petlju Jakovo

Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infarstrukture Goran Vesić izjavio je danas da će brza saobraćajnica Surčin – Novi Beograd biti otvorena 31. marta, kako je i predviđeno, i najavio da će se kasnije graditi veza Ulice Jurija Gagarina direktno ka auto-putu “Miloš Veliki”, kao i petlja Jakovo, kod Surčina.

- Očekuje nas otvaranje brze saobraćajnice Surčin - Novi Beograd, 31. marta, nakon čega će građani tog dela grada direktno moći da izađu na auto-put ‘Miloš Veliki’, umesto da idu putem Beograd – Šid, čime će se taj pravac rasteretiti. Kasnije ćemo napraviti ‘baj pas’, prema Ulici Jurija Gagarina, pa će se i iz te ulice ići direktno na ‘Miloša Velikog’. Radimo i projektovanje petlje Jakovo, koja će omogućiti za 20.000-30.000 žitelja tog dela da mogu direktno na auto-put a koju je predsednik Vučić obećao građanima kada je nedavno obilazio radove - rekao je  Vesić za TV Prvu.

Ministar je rekao i da će kraja marta biti zavšren prvi deo Moravskog koridora od Pojata do Makrešana, dužine oko 20 kilometara, a u septembru i do Koševa, tako da će Kruševac biti priključen na auto-put.

Podsetio je da će do 1. juna biti završena obilaznica oko Beograda, do Bubanj potoka, pa će sav tranzitni saobraćaj biti izmešten sa mosta “Gazela”. Dodao je da CIP već projektuje preostali deo obilaznice, od Bubanj potoka do Pančeva, dužine 31 kilometar, sa velikim drumsko-železničkim mostom kod Vinče.

- Onda će i drumska i železnička obilaznica biti potpuna, što će biti veliko rasterećenje - rekao je Vesić.

Ministar je napomenuo da se u septembru očekuje otvaranje deonice brze saobraćajnice Ruma – Šabac, prve na trasi Ruma – Šabac – Loznica, a do kraja godine i deonica Sremska rača – Kuzmin, kao deo auto-puta Beograd – Sarajevo.

Dodao je da Republika Srpska gradi put do Bijeljine, pa će po završetku Semberija biti spojena sa Beogradom, a kasnije će se nastaviti put kroz BiH, do Sarajeva.

- Biće završena i deonica Preljina – Požega. Sastajem se jednom nedeljno sa izvođačima, i obećali su i predsedniku Vučiću javno da će to biti završeno do kraja godine, a onda ćemo moći da nastavimo do Požege da gradimo dva auto-puta, ka Kotromanu, Višegradu i RS, i drugi ka Dugoj poljani i mestu Boljari odnoso ka Crnoj Gori - rekao je Vesić.

Naveo je da sredinom godine sledi potpisivanje ugovora za brzu saobraćajnicu Bački breg – Nakovo, od mađarske do rumunske granice, što će biti najbrža veza Rumunije prema Beču i EU, a Vojvodini će omogućiti nove investicije i razvoj.

Ministar je podsetio da je predsednik najavio da će naredne godine biti potpisan ugovor, kako bi naredne počela izgradnja auto-puta Beograd – Zrenjanin – Novi Sad.

- To će rasteretiti Banat, i omogućiti žiteljima tog dela Vojvodine bržu vezu i sa Beogradom i sa Novim Sadom - rekao je Vesić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesić: Predsednik Vučić je najavio da sledeće godine kreće gradnja auto-puta Beograd – Zrenjanin - Novi Sad
Politika

Vesić: Predsednik Vučić je najavio da sledeće godine kreće gradnja auto-puta Beograd – Zrenjanin - Novi Sad

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je da će sledeće godine početi izgradnja auto-puta Beograd – Zrenjanin - Novi Sad, što je od velikog značaja za sve koji žive na levoj obali Dunava i koji će na novi put moći da se uključe kod petlje Ovča i preko novog mosta na Adi Huji zaobiđu sva naselja na levoj obali Dunava.

16.02.2023

20:26

sledeća vest

Vesti

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame! (VIDEO)
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame! (VIDEO)

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

Mesečni horoskop za avgust! Retrogradni Merkur će nas dovesti do ludila - 4 znaka neka se spreme za kosmički cunami
HAOS

Mesečni horoskop za avgust! Retrogradni Merkur će nas dovesti do ludila - 4 znaka neka se spreme za kosmički cunami

Na nebu su retrogradni Saturn, Neptun, a uskoro će im se pridružiti i Merkur (5. avgust), tako da je pred nama konfuzan mesec u kojem lako možemo da se prevarimo u proceni. Mars je u Blizancima do 5. septembra, tako da ćemo biti svedoci brzih reakcija, ishitrenih poteza i učestalih rasprava. Retrogradni Merkur krenuće u Lavu i vratiće se u Devicu, tako da će imati negativno dejstvo na sve znakove, a naročito za Device, Ribe, Blizance i Strelčeve.

28.07.2024

06:40

JOŠ Magazin VESTI

Džet set