• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.02.2023

20:26

Vesić: Predsednik Vučić je najavio da sledeće godine kreće gradnja auto-puta Beograd – Zrenjanin - Novi Sad

Tanjug

Politika

Vesić: Predsednik Vučić je najavio da sledeće godine kreće gradnja auto-puta Beograd – Zrenjanin - Novi Sad

Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je da će sledeće godine početi izgradnja auto-puta Beograd – Zrenjanin - Novi Sad, što je od velikog značaja za sve koji žive na levoj obali Dunava i koji će na novi put moći da se uključe kod petlje Ovča i preko novog mosta na Adi Huji zaobiđu sva naselja na levoj obali Dunava.

- Ovo je nova saobraćajnica koju je za narednu godinu najavio lično predsednik Vučić još u novogodišnjem obraćanju građankama i građanima. To će bitno rasteretiti saobraćaj na ‘Zrenjanincu’ i Pančevačkom mostu - napomenuo je ministar Vesić gostujući u Beogradskoj hronici, gde je obrazložio i šta je sve urađeno u Beogradu za 100 dana rada vlade.

Vesić je podsetio da je brza saobraćajnica između Surčina i Novog Beograda gotovo završena i zvanično će biti otvorena 31. marta. Dodao je da će do tada početi radovi i na petlji Jakovo koju je građankama i građanima Surčina obećao lično predsednik Vučić kada je nedavno obilazio radove na brzoj saobrsćajnici Surčin - Novi Beograd.

Ministar je rekao da će od 31. marta svi koji žive u Zemunu i Novom Beogradu, kao i u drugim delovima grada, moći direktno da izađu na auto-put “Miloš Veliki”, a da ne koriste auto- put Beograd - Šid, koji će biti rasterećen.

- Obilaznica oko Beograda do Bubanj potoka biće završena 1. juna. Tokom ovih 100 dana vlade probijen je i tunel Beli potok, a kada se završi obilaznica kompletan trazitni saobraćaj moći će da bude izmešten sa ‘Gazele’, što je važno zbog smanjenja gužvi i smanjenja zagađenja u glavnom gradu. Dakle, oni kojima Beograd nije destinacija, neće više biti prinuđeni da idu kroz grad - rekao je Vesić.

Istakao je i da je već ugovoreno projektovanje poslednjeg dela obilaznice, dužine 31 kilometar, od Beograda do Pančeva, sa velikim drumsko-železničkim mostom kod Vinče, sa kojim se dobija i veza Banata sa obilaznicom.

- Izgradnjom mosta kod Vinče, paralelno se gradi i železnička obilaznica oko Beograda, kako ni jedan više teretni železnički saobraćaj kome Beograd nije destinacija, neće morati da ulazi u grad, time ćemo rasteretiti i naš železnički saobraćaj u gradu - izjavio je Vesić.

Kada je Beograd u pitanju, Vesić je dodao da će do početka letnje sezone biti završen novi terminal na aerodromu “Nikola Tesla”, koji će omogućiti da kapacitet aerodroma bude 15 miliona putnika, dok je prošle godine beogradski aerodom imao oko šest miliona putnika.

- Imaćemo novi moderan aerodrom, rešićemo gužve koje se trenutno dešavaju, a završen je i novi kontrolni toranj, kao i nova umetnuta pista. Upravo kreće rekonstrukcija stare piste koja je izgrađena 60-ih godina. Zaista je mnogo planova i projekata u Ministarstvu koje vodim - zaključio je ministar Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

TV

U nemačkim medijima objavljena slika predsednika Vučića pokrivenog srpskom zastavom! Šta će uslediti u Crnoj Gori nakon sramnog glasanja u UN? (VIDEO)
Live TV

U nemačkim medijima objavljena slika predsednika Vučića pokrivenog srpskom zastavom! Šta će uslediti u Crnoj Gori nakon sramnog glasanja u UN? (VIDEO)

Puna dva dana priča se o Savetu bezbednosti u UN. U Specijalnoj emisiji Informera o temi Rezolucije u Srebrenici govorili su prof. dr Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije i predsednik poslaničke grupe PUPS-a Stefan Krkobabić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog Andreja Lović iz Nemačke i novnar Igor Damjanović iz Donjecka, kao i Vojkan Milošević, direktor Centra za antiterorizma i Olga Ravasi, gopolitički strateg.

25.05.2024

20:02

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija