• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.09.2024

09:01

Zatvara se centar Beograda i deo Novog Beograda: Linije gradskog prevoza menjaju trasu, evo koje ulice neće biti prohodne!

Shutterstock/studio b

Beograd

Zatvara se centar Beograda i deo Novog Beograda: Linije gradskog prevoza menjaju trasu, evo koje ulice neće biti prohodne!

Podeli vest

U Beogradu se danas održavaju dve manifestacije "Beogradska brza desetka" i Prajd šetnja, koje će zatvoriti određene ulice i delove grada, a biće i izmena u trasama gradskog prevoza.

Trka "10K Beograd"

Tokom realizacije manifestacije "10K Beograd", u subotu, 7. septembra, od 8 do 24 časa doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz. Događaj obuhvata trku na 10.000 metara, i to na trasi: Bulevar Nikole Tesle (od zone raskrsnice sa Ulicom ušće) – Karađorđeva (do zone raskrsnice sa Ulicom avijatičarski trg) – Bulevar Nikole Tesle – Trešnjin cvet (okret kod „Ju biznis centra”) – Ulica trešnjinog cveta – Bulevar Nikole Tesle – Ušće (okret u visini TC „Ušće”) – Bulevar Nikole Tesle – Ušće (pored Brankovog mosta) – Ušće (pored Muzeja savremene umetnosti) – Ušće (pored Parka prijateljstva) – Bulevar Nikole Tesle. Vozila javnog prevoza će se za vreme održavanja manifestacije kretati izmenjenom trasom i to:

- vozila na liniji 15 će se u oba smera, umesto Bulevarom Nikole Tesle, kretati -od Brankovog mosta Bulevarom Mihajla Pupina, Ulicom Aleksandra Dupčeka, 22. oktobra i dalje redovnom trasom;

Foto: Informer/D.K.

 

- vozila sa linija 84, 704, 706 i 707, umesto Bulevarom Nikole Tesle, kretaće se u oba smera od Brankovog mosta Bulevarom Mihajla Pupina, Ulicom Aleksandra Dupčeka, Nikolaja Ostrovskog, Avijatičarskim trgom, Glavnom i dalje redovnim trasama;

- na liniji 60L, vozila će saobraćati u smeru ka okretnici „Novi Beograd (Toplana)” sledećom trasom: Brankov most – Bulevar Mihajla Pupina – Milentija Popovića – interna saobraćajnica – Vladimira Popovića – Zemunski put – Brodarska i dalje redovnom trasom, dok će u povratku vozila sa ove linije koristiti redovnu trasu, navodi se u saopštenju.

Prajd šetnja

Prajd šetnja, zakazana je za 16 sati, a počinje i završava se u parku Manjež u Beogradu, gde je planiran ovogodišnji koncertni program nakon same šetnje, kada će biti otvoreni ulazni punktovi. Sama šetnja počinje u 17 časova.

Pristup okupljanju moguć je putem 4 ulazna punkta:

Prizrenska ulica, kod hotela ”Moskva”

Raskrsnica Resavske i Birčaninove ulice

Raskrsnica Resavske i Mišarske ulice

Kralja Milana, kod trga ”Slavija”

Ruta Prajd šetnje

Kreće se iz parka Manjež Nemanjinom ulicom, Ulicom kneza Miloša, Kralja Milana, Trgom Nikole Pašića do Narodne skupštine, a zatim ponovo Ulicom kneza Miloša i Nemanjinom do parka Manjež.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ko je ovde lud?! Biološki fakultet hteo da nastavi saradnju sa Rio Tintom, a onda se odjednom okrenuli i protiv njih i protiv sopstevih zaključaka! (FOTO)
Politika

Ko je ovde lud?! Biološki fakultet hteo da nastavi saradnju sa Rio Tintom, a onda se odjednom okrenuli i protiv njih i protiv sopstevih zaključaka! (FOTO)

Informacija da je Biološki fakultet predložio nastavak saradnje kompaniji Rio Sava Exploration d.o.o. nije navedena u saopštenju, čime se takođe javnost dovodi u zabludu, jer ako je konačan i nedvosmislen zaključak saopštenja i završnog izveštaja Biološkog fakulteta da projekat „Jadar“ ne treba da se realizuje, postavlja se pitanje zašto je Biološki fakultet predložio nastavak saradnje.

07.09.2024

09:46

TV

Hronika

Kalinić: Vlada Budala je u Španiji glumio Hrvata
Hronika

Kalinić: Vlada Budala je u Španiji glumio Hrvata

Vlada Budala je, dok smo se krili u Španiji, glumio Hrvata i lupetao je na ijekavici, sve pogrešno. Kad su ga neki Hrvati pitali u jednom klubu u Madridu kako mu je u Španiji, Vlada im je rekao "djobro", ali da su svi Španci "pjederi". Hrvati su se čudili šta ovaj lupeta...

07.09.2024

08:17

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set