• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.09.2017

16:37

(FOTO) VUČIĆ S OLIMPIJCIMA: Sportisti su ponos Srbije!

Vesti

(FOTO) VUČIĆ S OLIMPIJCIMA: Sportisti su ponos Srbije!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas sportiste koji su osvojili medalje u olimpijskim disciplinama na nedavno završenim takmičenjima, sa trenerima i predsednicima saveza i poručio da će država nastaviti i dalje da podržava sport kao i da očekuje 12 medalja na sledećim Olimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju

 


 
Kod Vučića na prijemu bili su najbolji rvač planete Davor Štefanek, zatim zlatna sa evropskog prvenstva u penjanju Staša Gejo, zlatni kajakaši sa svetskog prvenstva Marko Tomićević i Milenko Zorić, kao i bronzana Milica Starović kao i kajakaši Nebojša Grujić i Marko Novaković, i osvajač zlata na svetskom prvenstvu u rvanju Viktor Nemeš, a uz njih su bili njihovi treneri i predsednici saveza sportova u kojima se takmiče. 
 

Tanjug


Predsednik Srbije je zahvalio svim osvajačima medalja kao i predstavnicima sportskih saveza i podvukao da su ponos Srbije.

On je obećao da će država uraditi sve što je u njenoj moći i pomoći im u pripremama za dalja takmičenja a posebno za sledeću Olimpijadu 2020. godine u Tokiju kao i za izgradnju i pripremu sportskih terena i objekata neophodnih za trening ali i razvoj kako sportova kojima se bave tako i drugih sportova.
 

Tanjug

Staša Gejo se nadovezala na reči predsednika i istakla da je penjanje, sport kojim se bavi, sve popularnije u svetu, da se modernizuje i da je neohodna izgradnja stene sa svim onim što je prati kako bi bili u korak sa svetom i napredovali i taj sport omasovili i približili mladima. 
Vučić je obećao da će država izgraditi stenu za penjački sport ali isto tako i veslačima poručio da će se raditi na centru za veslački sport...

 

Tanjug

On je rekao da novca u budžetu ima, da se novac namenjen vrhunskim sportistima i osvajačima medalja i trofeja na velikim međunarodnim takmičenjima isplaćuje na vreme što je važno.

Kako je rekao zna da njima to nije motiv već sportski uspesi, da se vijori zastava i čuje himna, ali da se taj novac može uložiti u dodatnu rad i napredak i omogućiti pristojan život.

 

Tanjug

Predsednik Srbije je podsetio da je na Olimpijskim igrama u Londonu osvojeno četiri medalja, na prošlim u Rio de Žaneiru osam, kao što je i rekao da će biti, a mogla je i koja više, te da u Tokiju očekujem najmanje 12 medalja za Srbiju. 
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set