• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vesna Jović

28.04.2020

22:14

DRAMA U NEGOTINU I DALJE TRAJE! Testiraju se porodice zaposlenih u domu "Radost", POLICIJA SPROVODI ISTRAGU!

Vesti

DRAMA U NEGOTINU I DALJE TRAJE! Testiraju se porodice zaposlenih u domu "Radost", POLICIJA SPROVODI ISTRAGU!

Podeli vest

Nakon zbrinjavanja svih pozitivnih na korona virus u Domu za stara lica „Radost“ iz Negotina u stacionarne Kovid centre u Nišu, Niškoj Banji i Soko Banji, nadležni Gradskog štaba za vanredne situacije u saradnji sa Zdravstvenim centrima i organima Unutrašnjih poslova intezivno rade na pronalaženju i testiranju svih kontakata sa kojima su inficirani bili poslednjih dana.

Ukupno je u ovom Domu za stare koronavirusom zaraženo 48 korisnika i zaposlenih radnika. Od toga je 34 štićenika, 13 zaposlenih i dva vojnika koji su bili angažovani na čuvanju ovog objekta.

- Ovog puta izostala je opreznost u radu zaposlenih u domu, pa je tako napravljen propust i veliki broj ljudi je oboleo - ističe Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin i komandant Gradskog kriznog štaba i dodaje:

- Trenutno se brojka zaraženih koronavirusom u Negotinu popela na 59, sa jednim novoregistrovanim zaraženim pacijentom. U pitanju je suprug inficirane radnice Doma za stara lica „Radost“ koga smo odmah u toku dana hospitalizovali u stacionarnu Kovid bolnicu u Nišu. Jedan pacijent takođe iz ovog doma koji je već duže vreme bio u komi u međuvremenu je preminuo u KC Niš. Od ukupnog broja zaraženih osoba virusom u Negotinu, najmlađi oboleli pacijent je starosti 27 godina, dok najstariji ima 94.

OVO JE VELIKI UDARAC I VELIKI PROPUST ZA NAS U Negotin HITNO STIGLA AMBULANTA ZA TRIJAŽU

Tokom predhodna dva dana testirano je 53 korisnika i zaposlenih u licenciranom Domu za stare i odrasle „Badik leben“ u Dušanovcu i dva objekta – hostela u kojima su smeštena stara lica - Dom u Miloševu i „Lela i Franc“ u Negotinu. Prema poslednjim podacima rezutati svih testiranih na koronavirus su negativni.

- Zavod za javno zdravlje „Timok“ iz Zaječara trenutno obrađuje uzorke 103 kontakta svih obolelih iz Doma za stare „Radost“ kao i štićenika i zaposlenih iz još dva gerantolaoška centra „Help“ u Radojevcu i „Sveti Nikola“ u Negotinu - zaključuje Veličković i podvlači da se napori čine na svim poljima da se i takozvani treći prsten kontakata uspešno zatvori kako bi se širenje pandemije u što kraćem roku suzbila u ovoj opštini.

Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Policija i Tužilaštvo svakodnevno rade na utvrđivanju načina ulaska virusa u Dom „Radost“ da bi se došlo do najtačnijih informacija kako je načinjen propust koji je napravio ogromne probleme.

Predsednik Veličković je pri stavu da je zasigurno zatajio ljudski faktor i da je gotovo izvesno da je neko od inficiranih radnika bio prenosilac virusa. Međutim , kako kaže, čekaju se rezultati istrage, a krivci će sigurno snositi odgovornost.

OVO JE JEDINI GRAD U SRBIJI U KOME OD SUTRA NEĆE BITI POPUŠTANJA MERA Koronavirus eksplodirao!

- Do pre samo nekoliko dana mi smo sasvim uspešno pandemiju držali pod kontrolom uprkos velikom broju od oko hiljadu povratnika iz inostranstva neposredno pre uvođenja vanrednog stanja. Uz sto smo imali i dosta studenata sa strane, ali situacija je uz poštovanje svih propisanih pravila bila potpuno mirna, tako da smo dugo imali veoma mali broj zaraženih osoba. Sve do ovog momenta kada nam se zbog neodgovornosti pojedinaca desila prava katasrofa, pogotovo što se radi o starim i iznemoglim i nepokretnim licima za čiju zaštitu je bila neophodna velika opreznost - napominje Veličković.

U Negotinu se intezivno radi i na dezifenkciji svih prostora u kojima su boravili zaraženi, kao i njihovi kontakti.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set