• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Jović

21.09.2021

14:41

DOBILI INTERAKTIVNE TABLE, ALI NEMAJU GDE DA IH UKLJUČE! Učenicima i profesorima Tehničke škole još ne daju da se VRATE U SVOJU ZGRADU

V.J.

Vesti

DOBILI INTERAKTIVNE TABLE, ALI NEMAJU GDE DA IH UKLJUČE! Učenicima i profesorima Tehničke škole još ne daju da se VRATE U SVOJU ZGRADU

Podeli vest

Majdanpečka Tehnička škola konkurisala je kod Ministarstva prosvete projektom ,,Multimedijalana nastava,, za čiju je realizaciju pospešivanja i modernizacije rada učenika, nadležno Ministarstvo odobrilo 15. miliona dinara

Ovim sredstvima, Majdanpečka srednjoškolska obrazovna ustanova kupila je 11 ineraktivnih tabli sa svom pratećom opremom i napravila korak dalje u radu u trenutnom obrazovnom sistemu.

Za sada je ova srednja škola u Majdanpeku jedina u Srbiji koja je svojim učenicima izborila najsavremeniji način rada i praćenja nastavnog programa, za Informer je rekao Dragoslav Janković , direktor Tehničke škole u Majdanpeku.

Foto: V.J.

 

,, Konačno nam je stiglo 11 modernih interaktivnih smart tabli sa svom pratećom najsavremenijom opremom sa nanotehnologijom. Sa jedne strane nalazi se tabla sa led panelom sa druge strane klasična školska tabla za koju se koristi kreda i sve što se piše automatski se prenosi i reflektuje na led displej, što čini jednu simbiozu tradicionalnog i savremniog načina rada.

VRATITE NAM NAŠU ŠKOLU! Profesori srednje tehničke, u očaju, školsku godinu ZAPOČEĆE ISPRED OPŠTINE MAJDANPEK?

Uz table nabavljeni su i interaktivni najsavremeniji projektori, laptopovi i oglasni digitalni informacioni panel. Naš nastavni kadar je takođe prošao određeni vid edukacije i seminare neophodne za rad, primenu i korišćenje najsavremenije tehnologije.

Foto: V.J.

 
I dalje ne mogu u zgradu matične škole

Najveći problem trenutno je što se table mogu koristiti jedino ukoliko škola poseduje internet. Objekat naše matične škole ima instalaciju za korišćenje interneta u svakom kabinetu. Nažalost mi se i dalje nalazimo u jednoj ovdašnjoj Osnovnoj školi i naš problem da se vratimo u sopstvni objekat još uvek ne može da se reši .

Foto: V.J.

 

Trudićemo se da ova sredstva koja je Ministarstvo prosvete i država Srbija odvojila , prepoznavši značaj ovih najsavremenijih učila za naše đake, postavimo u što skorije vreme tamo gde im je mesto , a ne da se naša nova rekonstruisana škola koja je već duže vreme van funkcije pretvori u skladišete za ova učila izuzetne vrednosti i značaja.

Mogu da se instaliraju samo u zgradi Tehničke škole, koja je zatvorena?!

U osnovnoj školi u kojoj trenutno obavljamo nastavu ne postoje ni prostorni uslovi za normalan rad, a za primenu najsavremenijih učila koja iziskuju naši obrazovni profili ne možemo ni da razmišljamo. Naša škola je Tehnička škola i rad dece vezuje se za opremljene kabinete, radionice. Neophodni su adekvatni uslovi za instaliranje učila, da bi bila upotrebljiva i korisna za rad, napominje direktor Janković.

Foto: V.J.

 

Da se radi o poslednjoj reči tehnike iz ove oblasti svedoči i vrednost jedne interktivne smart table u iznosu od 900.000 dinara. Najsavremenija oprema za majdanpečku Tehničku školu kupljena je posredstvom Akademije Filipović koja se bavi neformalnim obrazovanjem, opremanjem škola sa savremenom tehnologijom i edukacijom nastavnika za primenu znanja posredstvom savremne tehnologije.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Ideje Trećeg rajha i dan danas žive! Hitler je bio izvršilac planova duboke države!
Live TV

Ideje Trećeg rajha i dan danas žive! Hitler je bio izvršilac planova duboke države!

Evropsko prvenstvo u fudbalu liči na Olimpijske igre u Minhenu održane 1936. U savremenom društvu doživeli smo to da u jednoj navodno demokratskoj državi u sred Evrope 50.000 ljudi skandira "ubi Srbina" i "Srbe na vrbe" i da niko na to ne reaguje. O ovoj temi, ali i o temi tajnih društava, odnosno onih koji upravljaju procesima u celom svetu govorio je u emisiji "Info veče" govorio je profesor Bojan Dimitrijević, ekonomista.

20.06.2024

22:17

Sve više zemalja Azije i Afrike odustaje od saradnje sa Zapadom! Amerika ide đonom, a Rusija uvažavanjem i saradnjom! (VIDEO)
Live TV

Sve više zemalja Azije i Afrike odustaje od saradnje sa Zapadom! Amerika ide đonom, a Rusija uvažavanjem i saradnjom! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon posete Severnoj Koreji, obišao i Vijetnam. Po dolasku je otišao u predsedničku palatu gde se sastao sa vijetnamskim predsednikom Toom Lamom. Ovo je peta Putinova poseta Vijetnamu, a prva posle 2017. godine. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su Mihail Zvinčuk, vojni bloger i autor projekta "Ribar" i Vladimir Prebiračević iz srpsko-ruskog centra "Majak". Putem vajber uključenja uživo u program javio se i ratni reporter Igor Damjanović.

20.06.2024

19:07

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set