• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.12.2022

17:46

OBUCITE SE DOBRO, STIŽU TEMPERATURE DO -7!? POZNATO I ŠTA NAM "VREME DONOSI" NA SVETOG NIKOLU! Veliki preokret podrazumeva SNEG

Vesti

OBUCITE SE DOBRO, STIŽU TEMPERATURE DO -7!? POZNATO I ŠTA NAM "VREME DONOSI" NA SVETOG NIKOLU! Veliki preokret podrazumeva SNEG

Podeli vest

Početkom nedelje hladno, ponegde uz slab sneg. Sredinom nedelje toplije, posebno na jugu uz povremene padavine, a krajem nedelje moguće novo zahlađenje uz sneg

U ponedeljak jutro hladno, nad južnim i jugoistočnim predelima regiona oblačno uz padavine, uglavnom uz sneg, a ponegde na jugu Hercegovine kiša. Nad središnjim predelima provejavanje snega ponegde, a nad ostalim delom regiona uglavnom suvo. Tokom dana u ponedeljak oblačno, a padavine bi i na jugostoku posle podne trebale prestati. Uveče vedro ali hladno. Dnevni maksimum od -1 do +3 stepena Celzijusa, na jugu regiona oko +5 stepeni Celzijusa, stoji u najnovijoj vremenskoj prognozi za Srbiju meteorologa Marka Čubrila.

- U utorak jutro vedro i hladno uz minimum od -7 do -2 stepena Celzijusa. Tokom dana malo do umereno oblačno i suvo uz povećanje oblačnosti krajem dana. Dnevni maksimum do 0 do +5 stepeni Celzijusa.

Sredinom nedelje se očekuje uticaj nove ciklonske aktivnosti iz Sredozemlja - najavljuje Čubrilo.

U sredu će prvo usleditii prolazno pogoršanje ponedge uz mešovite padavine, dok se samo sneg očekuje u predelima preko 600mnv. Vetar jugoistočni, umeren,a nad košavskim područjem i pojačan. Dnevni maksimum do +1 do +6 stepeni Celzijusa, stoji u prognozi.

- U četvrtak i petak bi trebalo biti pretežno oblačno ali i toplije uz kišu u nižim i sneg u brdsko-planinskom delu regiona. Vetar umeren, u košavskom području i jak jugoistočni, a duž Jadrana jugo. Dnevni maksimum u porastu i u petak bi se trebao kretati od +3 do +9, a na jugu i oko +12 stepeni Celzijusa ponegde - piše meteorolog.

 

 

Vreme narednih dana

Oko 17.12. postoji signal za zahlađenje uz snežne padavine i formiranje snežnog pokrivača i u nižim predelima, dok drugi model daje znatno topliji signal u tom periodu i snega ima samo na planinama.

Moguće je da 18.12.  bude hladno uz sneg, a nakog toga suvo vreme uz jače jutanje mrazeve i dnevne maksimume od -3 do +2 te bi se sneg nad većim delom regiona mogao zadržati.

- Oko 20.12. bi krenuo trend ka novoj promeni, ali je taj period obzirom na nesigurnost sinoptike oko 17.12. potpuno neizvestan - zaključuje Čubrilo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...
KATAKLIZMA

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...

U snažnom nevremenu za vikend, koje je pogodilo Švajcarsku, Francusku, Nemačku i Italiju poginulo je najmanje pet ljudi, objavile su lokalne vlasti. Nevreme ide ka Srbiji, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom koje se očekuju već večeras i u toku noći.

01.07.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set