• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.07.2024

11:04

"Osećam se bezbedno u Srbiji, divim se Milošu Jevremoviću"! Izraelski ambasador ekskluzivno za Informer! (VIDEO)

Informer

Politika

"Osećam se bezbedno u Srbiji, divim se Milošu Jevremoviću"! Izraelski ambasador ekskluzivno za Informer! (VIDEO)

Podeli vest

Jahel Vilan izraelski ambasador, govorio je za Informer o terorističkom napadu ispred ambasade te zemlje u Beogradu, koji je izvršio ekstremista Miloš Žujović, ali i o sukobu u pojasu Gaze.

Jahel Vilan izraelski ambasador ističe da se oseća bezbedno u Srbiji, uprkos terorističkom napadu koji se desio u subotu.

- Drago mi je da mogu da vas ugostim, mi i dalje radimo. Ne bih rekao da sam zabrinut, šokiran sam što se ovaj incident desio u Srbiji, uprkos sukobu u Izraelu. Osećam se sigurno i bezbedno u Srbiji. Mislim da ovo nije poruka Izraelu, ne treba opravdavati terorističke akte. Radimo ono što treba da uradimo da zaštitimo naše civile u Izraelu, ma koliko god se neko to ne sviđa. Terorista je to radio zato što je radikalan musliman i neko mu je isprao mozak i to nema veze sa onim što Izrael sada radi, oni će uvek naći izgovor da urade nešto. Nije prvi teroristički napad koji se desio, ali je i ovaj srećom bio neuspešan jer ga je žandarm sprečio i ubio. Neke ambasade su čak bile i evakuisane u drugim zemljama zbog mnogih napada na Jevreje širom sveta. Zemlje širom sveta i u Evropi, moraju da povuku liniju između slobode izražavanja i terorizma. Ako to ne urade dešavaće se teroristički napadi, ukoliko se ne prekinu napadi na Jevreje - rekao je Vilan.

Ambasador Izraela dodaje i da se divi žandarmu Milošu Jevremoviću, jer je brzo reagovao, likvidirao teroristu i osigurao bezbednost.

- U toku je istraga, a Izrael i Srbija su uvek bili partneri i dobro sarađujemo. Moja poruka za ranjenog žandarma je da želim da mu se zahvalim što je hrabro postupio i žandar Miloš je založio svoj život i divim mu se. Iskazujem iskrenu zahvalnost onima koji štite našu zemlju svaki dan. Poruku sam već juče izrazio, verujem da je Beograd jedno od najbezbednijih mesta za Izrael, prijateljska je zemlja i narod je gostoprimljiv. Terorizam se širi kao pandemija i nismo uvek 100% sigurni. Radimo sve što možemo da bi obezbedili bezbednost. Teroristi žele da ostanemo kući i da nam uteraju strah i da nas zastraše - objasnio je izraelski ambasador.

 

Foto: Informer

Jahel Vilan

 

Vilan se osvrnuo i na rat koji se događa u njegovoj zemlji, ali je i objasnio način na koji sukob u Gazi može biti zaustavljem.

- Ušli smo u rat ne svojom voljom i bilo nam je nametnuto. Tog 7. oktobra se desio brutalni teroristički čin kada su pobijene žene i deca i mnogi od njih su mrtvi, silovani ili su taoci u Gazi. Jedini način je da pritisnemo Hamas, ali Izrael je voljan da privremeno obustavi operaciju, ali Hamas je i dalje ciničan i ne želi dijalog. Operacije u Rafi će biti okončane za nedelju dana, ali Izrael će morati da kontroliše bezbednost Gaze, da Hamas ne bi povratio moć. Razumem ja protestante koji žele izbore, ali to neće vratiti zarobljene taoce. Oni podižu glas i frustrirani su što i dalje postoje teroristi, ali niko ne može da shvati kako je taocima, jedna porodica je čak poreklom iz Srbije. Hamas treba da pristane dogovor i vrati taoce i onda može da se završi patnja i stradanje nedužnih Palestinaca. Očekujem sukob i sa Hezbolahom u slučaju da se ne povuče sa naše granice - zaključio je Vilan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Evo gde je bio terorista pre napada na ambasadu! Da li je i njegova žena bila umešana? (VIDEO)
Live TV

Evo gde je bio terorista pre napada na ambasadu! Da li je i njegova žena bila umešana? (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Ninoslav Cmolović, pomoćnik direktora policije, kao i pukovnik Miroslav Španović.

30.06.2024

18:55

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija