• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.07.2024

12:05

Najnovije upozorenje RHMZ: Pašće velika količina kiše, moguća izlivanja u Beogradu!

E stock

Društvo

Najnovije upozorenje RHMZ: Pašće velika količina kiše, moguća izlivanja u Beogradu!

Podeli vest

Republički hidrometeorološki zavod izdao je novo upozorenje i to zbog porasta vodostaja na jugozapadnim, južnim i jugoistočnim delovima Beograda u toku sutrašnjeg dana.

- Na slivu Jadra i Kolubare sa pritokama, Tamnavi, Ljigu i Ubu, na Jasenici i Kubršnici, na gornjem toku Zapadne Morave sa pritokama kao i na gornjem toku Mlave i Peka sa pritokama vodostaji će sutra i prekosutra biti u umerenom i većem porastu sa mogućnošću dostizanja upozoravajućih nivoa - upozorava RHMZ.

Kako dodaju, na bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su lokalna izlivanja.

Na jugozapadnim, južnim i jugoistočnim delovima Beograda (prigradske opštine) tokom 02. jula moguća su izlivanja manjih bujičnih vodotokova.

Upozorenje na veliku količinu padavina

Podsetimo, RHMZ je upozorio da se večeras, u toku noći, kao i sutra ponovo očekuju grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom.

Sutra u većini mesta pašće između 20 i 40 mm, a u delovima zapadne, severne i centralne Srbije i od 40 do 80 mm kiše za 24 h, lokalno i više.

Dnevna temperatura biće u padu za oko 10 stepeni.

- Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred - upozorava RHMZ.

Isto upozorenje na snazi je i za Beograd.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija