• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Rina

06.04.2023

18:01

GODINAMA SEJU STRAH NA ULICAMA PRIBOJA! Ovo je jedan od najvećih problema opštine, a niko da ga reši...

Printscreen

Vesti

GODINAMA SEJU STRAH NA ULICAMA PRIBOJA! Ovo je jedan od najvećih problema opštine, a niko da ga reši...

Podeli vest

Jedan od najvećih problema opštine Priboj jesu psi lutalice koji već godinama seju strah kako na gradskom, tako i na seoskom području.

S obzirom na to da pripada grupi opština koje ne organizuju obavljanje zoohigijene u delu postupanja sa napuštenim životinjama a isplaćuje milionske iznose po osnovu naknada štete, opština Priboj bila je i predmet revizije od strane Državne revizorske institucije.

Po završenoj reviziji, državni revizor naložio je i određene mere koje bi opština trebala sprovesti ukoliko želi da stane u red lokalnih samouprava koje problem pasa lutalica rešavaju na human i efikasan način. Još tada, donet je zaključak kojim se nalaže JKP "Usluga" da u narednih 60 dana formira zoohigijenu. Godinu dana kasnije, zoohigijena u okviru Komunalnog nije formirana.

- U međuvremenu se pribeglo metodi "uhvati-steriliši-vakciniši-pusti", meri, čiji će se puni efekti videti kroz narednih tri do pet godina, bar su tako tvrdili predstavnici veterinarske struke. Za ovaj program opština je 2021. godine opredelila lokalnim budžetom 500.000.00 a 2022. godine dva miliona dinara - kaže za RINU izvor upoznat sa slučajem.

Po osnovu Javnog poziva za podnošenje ponuda za nabavku usluga zbrinjavanja pasa i mačaka lutalica, posao je dodeljen veterinarskoj ambulanti “Robert” koja je samo prošle godine izvršila sterilizaciju 103 ženke pasa, kastraciju 39 mužjaka a čipovala je 45 vlasničkih pasa i mačaka”, navodi se u Izveštaju o radu Opštinske uprave Priboj za 2022. godinu.

- Ušli smo u 2023. godinu a problem pasa lutalica nije ni blizu rešenja. Kako saznajemo u Opštinskoj upravi, Javni poziv za poveravanje delatnosti zoohigijene još uvek nije raspisan, a samo ove godine planirano je tri miliona dinara za te namene - dodaje izvor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Španija u polufinalu EP! Neverovatan meč u Štutgartu! Uživo
EURO 2024

Španija u polufinalu EP! Neverovatan meč u Štutgartu!

Vreme je za samu završnicu Evropskog prvenstva! Derbi utakmicom Nemačka - Španija biće otvoreno četvrtfinale najveće fudbalske smotre u 2024. godini, a taj meč na programu je od 18 časova (RTS 1, Arena 1 premijum). Današnji program biće zatvoren još jednim evropskim klasikom, pošto od 21 sat (RTS 1, Arena 1 premijum) igraju Portugal i Francuska.

05.07.2024

15:26

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set