• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Dragana Kocić

26.07.2023

13:08

Požar progutao kuću četvoročlane porodice iz Zaječara! Nemaju novac, hranu i garderobu, a spavaju na podu komšijske kuće (FOTO)

privatna arhiva

Vesti

Požar progutao kuću četvoročlane porodice iz Zaječara! Nemaju novac, hranu i garderobu, a spavaju na podu komšijske kuće (FOTO)

Podeli vest

Dragicu Dorić iz Zaječara njeni sugrađani poznaju kao nekoga ko već dugo pomaže slepim licima i osobama sa invaliditetom u zaječarskim udruženjima, ali sada je njenoj porodici i njoj hitno potrebna pomoć pošto im je u požaru, izazvanom udarom groma tokom nevremena 22. jula, potpuno izgorela kuća.

Vatrena stihija za vrlo kratko vreme progutala je sve što su Dorići godinama mukotrpno sticali, a požar se tolikom brzinom proširio da nisu uspeli da bilo šta iznesu iz kuće.

Dragica, njen suprug invalid, sedmogodišnja ćerka i dvogodišnji sin, ovih dana ne žive pod "vedrim nebom" samo zahvaljujući humanosti komšinice koja ih je primila u svoj dom.

- Iz grada Zaječara su nam obećali privremeni smeštaj, ali još ga nismo dobili. Išla sam dva puta do gradske uprave, ali su mi tamo rekli da „rade na tome“. Ne znamo kada će nam pomoći, a hitno nam je da to bude što pre. Komšinica koja nas je primila u svoju kuću ne kaže ništa, ali mi vidimo da smo im na teretu, jer je njih već četvoro u kući, među njima i trudna ćerka. Nemaju dovoljno kreveta pa spavamo na podu - istakla je Dragica.

Foto: privatna arhiva

Dragica iz Zaječara

Ona je kazala da su u proteklih nekoliko dana od dobrih ljudi dobili garderobu za decu, ali da njen suprug i ona imaju veoma malo garderobe.

- Crveni krst nam je prvi pritekao u pomoć, ali nam je svaka pomoć dobrodošla, jer smo ostali  bukvalno bez svega, od hrane i garderobe, do pokućstva i ličnih dokumenata. Ne znam kako ćemo dalje. Živeli smo i do sada teško, jer su nam mala primanja. Suprug ima invalidsku penziju, a ja sam bez stalnog posla. Sada sam angažovana na javnim radovima, a uglavnom zarađujem čisteći po kućama - rekla je Dragica.

Sutradan nakon što je nevreme zahvatilo Zaječar, a od udara groma potpuno je izgorela kuća Dorića i još dve u Međumurskoj ulici, gradonačelnik tog grada Boško Ničić napisao je na svom Fejsbuk profilu da će u najkraćem roku biti obezbeđen privremeni smeštaj za dve porodice i obezbeđen novac za nabavku nameštaja.

Ničić je naveo da će biti raspisan tender za izgradnju tri montažne kuće u naselju "Kotlujevac" po već postojećem projektu za socijalno ugrožena lica, pa se do kraja septembra ili sredine oktobra očekuje trajno rešenje smeštaja porodica čije su kuće izgorele.

Foto: privatna arhiva

Dragici je kuća izgorela do temelja

U Ničićevom kabinetu danas su nam rekli da se intenzivno radi na osposobljavanju gradskog stana u kome treba da bude smeštena porodica Dorić, jer se radi o stanu koji duže vreme nije krišćen.

Pukom srećom niko nije stradao u nevremenu i udaru groma koji je zapolio i pretvorio u zgarišta tri kuće u Međumurskoj ulici. U momentu udara groma i izbijanja požara sve tri porodice bile su u svojim domovima, ali su uspele da pobegnu pre nego što ih je vatra progutala.

Svi oni koji žele da pomognu porodici Dorić donacijom u hrani, garderobi ili novcu mogu to da učine kontaktiranjem Dragice Dorić posredstvom njenog Fejsbuk profila ili slanjem paketa na njeno ime, na adresu Vardarska 5, gde su trenutno smešteni.
    


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set