• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

24.08.2024

21:45

Spektakularan početak „Filmskih susreta“ u Nišu! Glumce motorima odvezli u Tvrđavu (FOTO)

D.K.

Vesti

Spektakularan početak „Filmskih susreta“ u Nišu! Glumce motorima odvezli u Tvrđavu (FOTO)

Podeli vest

Nesvakidašnji, do sada neviđeni prizor priredili su bajkeri i glumci, učesnici „Filmskih susreta“ u Nišu, Po prvi put od kada se taj festival organizuje, a ovo je 59. godina glumci su od Gradske kuće gde je za njih organizovan prijem, do niške Tvrđave i Letnje pozornice, otišli na motorima.

Dvadesetak bajkera je u koloni odvezlo glumce, što je izazvalo oduševljenje mnogobrojnih građana Niša na centralnom trgu i mostu preko Nišave.

Foto: D.K.

 

 

Tradicionalni prijem za glumce bila je prilika da sve učesnike „Filmskih susreta“ pozdrave gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović, umetnički direktor festivala Andrija Milošević, predsednica žirija koji će odlučivati o glumačkim nagradama Danica Maksimović i predsednik Udruženja filmskih glumaca Srbije Rastko Janković.

Foto: D.K.

 

Danica Maksimović je poručila svim prijateljima filma da su oni jedina konstanta koja i po kiši i po snegu gleda filmove.

Foto: D.K.

 

 

„Glumci dođu, prođu, mnogi su naši velikani na nebu i ja ih pozdravljam. Brzo odlaze jer je naš posao vrlo stresan, ali lep. Onaj ko ga voli nije mu ništa teško“, rekla je Maksimović na prijemu kome su prisustvovali predstavnici gradsa, gradskih opština i gradkih preduzeća i ustanova“.
Već po tradiciji, gradonačelnik Niša je dobitniku nagrade za životno delo "Pavle Vuisić" uručio sliku, a ove godine dobio je Svetozar Cvetković. Hagrada "Pavle Vuisić" pripala je posthumno i Žarku Lauševiću. 

Foto: D.K.

 

 

„Filmski susreti“ trajaće do 30. avgusta, a posetioci će do tada moći da vide 12 filmova u takmičarskoj konkurenciji.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Jovana Cvetića u zatvoru žena i ćerka posetile samo jednom! (VIDEO)
Live TV

Jovana Cvetića u zatvoru žena i ćerka posetile samo jednom! (VIDEO)

Dve godine nakon što je Jovan Cvetić uhapšen na granici Grčke po poternici Hrvatske za ratni zločin koji nije počinio, on je izručen Srbiji, a Informer je došao do ekskluzivnog video snimka koji je napravljen odmah nakon puštanja iz zatvora. Povodom ovog dešavanja gosti Informerovog "Info dana" bili su Dragan Vasiljković iz Fondacije "Kapetan Dragan", kao i Jovanove supruga i ćerka Svetlana i Valentina.

24.08.2024

17:56

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set