• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.04.2020

15:27

EPIDEMIJA U SRBIJI SE GASI, OD SLEDEĆE NEDELJE POPUŠTAMO MERE! Kon saopštio dobre vesti! (VIDEO)

Društvo

EPIDEMIJA U SRBIJI SE GASI, OD SLEDEĆE NEDELJE POPUŠTAMO MERE! Kon saopštio dobre vesti! (VIDEO)

Podeli vest

Epidemiolog Predrag Kon saopštio je na današnjoj sednici Kriznog štaba da se epidemija u Srbiji gasi!

"Blizu smo 3.500 testiranja dnevno i situacija se poboljšava, počinje razmišljanje o popuštanju mera koje su donete. Nije u svim delovima Srbije ista situacija, oko Niša, Prokuplja i Aleksinca imamo nešto veći procenat zaraženih. U Beogradu recimo imate u jednom danu 6,2 posto zaraženih, što pokazuje da se gasi virus. Dolazi na red popuštanje mera, a to će ići postupno. Prvo treba popuštanje da se odnosi na starije od 65 godina, ideja je da to bude utorak, petak, nedelja, 600 metara u prečniku. Što se tiče vremena, to će biti bilo kada u toku policijskog časa, kada kome odgovara, a sa tim merama počinjemo posle praznika, odnosno već od sledeće nedelje", naglasio je Kon.

Šta sa letovanjem ove godine

"Treba biti oprezan sa planiranjem letovanja. Ova situacija će proći što se tiče ukidanja vanrednog stanja i mera, ali jako postupno. Biće pritisak da se mere ukinu što pre, ali mi moramo da budemo svesni da imamo populaciju koja je vrlo osetljiva i mere se neće odnositi na sve. U skladu sa ukupnom epidemiološkom situacijom ćemo davati preporuke. Ja lično sam govorio da je bolje biti u svojoj zemlji i ne dobiti ovakvu infekciju u drugoj zemlji. Ja putujem uvek, ali ove godine neću ići. Ovde se osećam sigurnije i bezbednije", rekao je Kon.

Podsetimo, u Republici Srbiji je do 15 časova 18. aprila 2020. godine registrovano ukupno 5.994 potvrđenih slučajeva COVID 19. Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 3.462 osobe od kojih je 304 pozitivno. Nažalost, od posledica koronavirusa u poslednja 24 časa preminulo je još 7 osoba.

Foto: covid

Od ukupnog broja hospitalizovanoh na Infektivnoj klinici KCS smeštena je 51 osoba, u starom delu niškog Kliničkog centra 212, a u novom delu te ustanove nalazi se još 368 pacijenata.

U KC Vojvodina nalazi se 119, u KC Kragujevac 100, I KBC "Dr Dragiša Mišović" 289 , na Klinici za pulmologiju KCS 81, u KBC "Zemun" 308, u KBC "Zvezdara" 312, u Opštoj bolnici Pančevo 177, u Opštoj bolnici Leskovac 90, u Vojnoj bolnici Karaburma 69 i na Institutu Banjica 58.

Kad je reč o privremenim bolnicama sa lakšim slučajevima bolesti covid-19, na Beogradskom sajmu je smešteno 419 pacijenata, u hali Čair i hotelu Centroturist u Nišu 276, u Domu studenata Niš 224 i u Učeničkom domu u Nišu 105, na Novosadskom sajmu 192, srednjoj medicinskoj školi "Dva heroja" u Novom Pazaru 27, pet na Infektivnom odeljenju novopazarske bolncie.

U Specijalnoj bolnici Junaković kod Apatina 30, na Institutu Selters u Mladenovcu 88, u Banji Koviljači 54, u Specijalnoj bolnici Merkur u Vrnjačkoj banji 32, u Intitutu Niška banja 166.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vlado

pre 4 godine

Ovi iz N1 (ali i neki drugi) stvarno nisu normalni. Postavljaju na desetine bezveznih i nepotrebnih pitanja, kojima traže razne podatke i o broju cipela zaraženih, kao da ovi lekari nemaju drugog posla, nego da vode administraciju, da bi udovoljili njihovu znatiželju. Predlažem im da malo prekinu i u predahu naprave intervju sa Tadićem, Đilasom, Jeremićem i ostalom boranijom, koja je vodila ovu državu u prethodnom periodu, pa da nam precizno objasne koliko su oni napravili bolnica, domova zdravlja, koliko su zaposlili lekara i medicinskog osoblja i kakve su im bile plate za vreme njihove vladavine. Fotografije tih "izgrađenih" objekata mogu da stave na naslovnu stranu.

Lazni Bot

pre 4 godine

Tebi je vec Pink pretvorio mozak u kašu još da te Mitrović ozonira i bićeš pravi zombi.

Vlado

pre 4 godine

Za tvoju informaciju, ja uopšte ne gledam TV Pink, već razmišljam svojoj glavom a ti i dalje gledaj N1 i Pink, jer vidim da si dobro upoznat šta Mitrović radi sa ozonom.

Dex

pre 4 godine

Slazem se. Ne podrzavam nijednu stranku, politika me ne zanima mnogo, al' N1 koristi cak i ovo za prljavu antivladinu kampanju. Da se razumemo, vladu treba kritikovati, daleko su od savrsenog, al' nije ovo trenutak (a ni vecina razloga nisu opravdani, ni mnogo bogatije zemlje se nisu proslavile). Jednostavno zla namera na strani N1.

Filip

pre 4 godine

Nisam bas siguran sefe. A sta ce biti ako mere popuste i umre na hiljade ljudi? Ko ce biti odgovoran? Struka?

Bata Kole

pre 4 godine

Ko to i zbog čega časti gospodine doktore? osim toga, a po Vama, mi će mo sami sebi postati "domaći ljubimci" jer nas Vi, vaša struka i oni koji stoje iza Vas, tako vidite i tretirate!

Izbori 2024

Građani treba da znaju na kakve su prevare spremne opozicione liste! Oglasio se SNS povodom odbacivanja liste Save Manojlovića
Izbori 2024

Građani treba da znaju na kakve su prevare spremne opozicione liste! Oglasio se SNS povodom odbacivanja liste Save Manojlovića

Opštinski odbor Vračar Srpske napredne stranke (SNS) saopštio je danas, povodom odluke Opštinske izborne komisije (OIK) gradske opštine Vračar koja je odbacila listu "Dr Savo Manojlović i ja sam Vračar - Kreni-promeni" zbog nepoštovanja propisa o zastupljenosti polova, ali i zbog nedovoljnog broja potpisa, da građani mogu još jednom da se uvere na kakve su sve prevare spremni predstavnici opozicionih lista.

14.05.2024

19:56

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!
Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!

Nedelja zajedništva i sećanja u šabačkoj Ekonomsko-trgovinskoj školi "Stana Milanović" obeležena je na poseban način - otvaranjem Staninog sokačeta, koje će predstavljati ulaz u školu i novo poglavlje života svakog njenog učenika.

14.05.2024

17:19