• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.04.2020

15:59

KON O IZJAVI NESTOROVIĆA DA SMO POBEDILI VIRUS: Oko toga se nismo sporazumeli, prerano je to reći!

Društvo

KON O IZJAVI NESTOROVIĆA DA SMO POBEDILI VIRUS: Oko toga se nismo sporazumeli, prerano je to reći!

Podeli vest

Epidemiolog Predrag Kon na konferenciji za novinare komentarisao je izjavu doktora Branimira Nestorovića da smo pobedili virus, naglašavajući da je za takvu izjavu još prerano.

"Profesor Nestorović je optimista i ima takav pogled, nismo se oko toga još sporazumeli. Prerano je reći da smo pobedili virus. Jasno je da su prvomajski praznici vreme kada smo navikli na druženja, izlaske i sve ono što može da pokvari ovo što smo uradili. Ublažavanje mera sasvim sigurno će biti, to je jedino što mogu da kažem. Velika je potreba da se sve vrati u normalu. Popuštaće te mere, ovaj virus, pokazuju podaci, gasi se u većem delu Srbije i to je činjenica, ali moramo da budemo strpljivi. Treba reći da mi odlično stojimo. Ako upoređujemo podatke, a upoređuje se smrtnost na milion stanovnika, mi nemamo čega da se stidimo", istakao je Kon.

Podsetimo, Nestorović je u petak izjavio da smo virus pobedili i da nema potrebe za policijskim časom tokom prvomajskih praznika. Opširnije o tome čitajte OVDE.

Foto: covid

U Republici Srbiji je do 15 časova 18. aprila 2020. godine registrovano ukupno 5.994 potvrđenih slučajeva COVID 19. Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 3.462 osobe od kojih je 304 pozitivno. Nažalost, od posledica koronavirusa u poslednja 24 časa preminulo je još 7 osoba.

Na respiratoru je 126 pacijenata, dok je izlečenih 637.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sumadinac

pre 4 godine

Cirkuzant ,deciji pulmolog nastav lja da bude dvorska luda.Covek nastavlja sa lupetanjem.

Lazni Bot

pre 4 godine

Aj sto lupeta ali sto ga forsiraju drzavni mediji cini se da Zadruga i Parovi nisu dovoljni da slude narod pa njega forsiraju.

milos

pre 4 godine

Dokle ce da lupeta Nestorovic ? Pusti ljude da rade a ti put zavicaja na pecanje.

Rašo

pre 4 godine

Ima i shage u Srbiji da neko skloni iz javnosti tupavog Nestorovića. Koliko još uznemirujućih stvari treba da uradi?

realno

pre 4 godine

Kon je u pravu, apsolutno je prerano (i neodgovorno) proglasavati nekakvu pobedu, ima tu bar jos mesec dana, a bice sporadicnih slucajeva i u junu, julu (i to je naj, najbolji scenario). Vidimo da ni u Kini uprkos svemu jos uvek nije stalo. Dr Nestorovic svojim neutemeljenim 'optimizmom' samo pravi stetu od pocetka.

Rambo

pre 4 godine

Sta napadate Nestorovica,covek je optimista i uvek nasmejan,priznati strucnjak!Treba da bude pesimista i namrgodjen ko neki,pa zar ne treba gledati optimisticno na zivot!Iskulirajte i popijte pivo!

Sara

pre 4 godine

Kon zastupnik farmaceuta i vakcina, a Nestorović narcis koji je dobio svojih pet minuta. Slično kao i veliki stručnjak Darija Kisić. Ko im je dao vlast da komanduju našim životima?

Bata Kole

pre 4 godine

Колико ја знам између стручњака нема споразумевања, а нема ни надмудривања, комуникација постоји само на основу стручних чињеница. Да ли то значи да су се лекари до сада поигравали са народом и лечили своју безграничну професионалну сујету током сукоба стручних мишљења. Нама су потребни антивирусни лекови које праве биолози и фармацеути, а не методе средњовековних карантина које нам намећу лекари. За такве препорике и одлуке није потребно имати завршен медицински факултет. У јавности на све стране "дрчи" од лекарских титула, али са мало тањим картоном на којем пише "ДИПЛОМА" никада нико није био излечен, него само и једино реалним знањем технике и технологије лечења и имањем средстава за то, не мислим само на новац, него првенствено на лекове и опрему.

glup gluplji najgluplji

pre 4 godine

E da je vama njegova pamet i znanje, gospodo!!!

sledeća vest

TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)
Live TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)

Gosti "Info dana" Informer televizije bili su direktor "Srpskog telegrafa" Saša Milovanović, profesor dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju Srbije i Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku. Govorili su o odnosima Srbije i Egipta, kao i o nedavnom atentatu na bivšeg šefa države i aktuelnog kandidata za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa.

16.07.2024

16:27

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija