• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.06.2021

08:08

GRCI NISU ISPUNILI OBEĆANJE! Ne priznaju antigenski test, PCR I DALJE POTREBAN ZA DECU! Direktor JUTE otkriva da li možemo da očekujemo promene

Društvo

GRCI NISU ISPUNILI OBEĆANJE! Ne priznaju antigenski test, PCR I DALJE POTREBAN ZA DECU! Direktor JUTE otkriva da li možemo da očekujemo promene

Podeli vest

Roditelji dece koja imaju više od pet godina, uprkos obećanjima i najavama iz Grčke, i dalje moraju da za letovanje u tu zemlju plate PCR testove za mališane, pa tako za, primera radi, troje dece, samo po ovom osnovu, moraju da iskeširaju 27.000 dinara, odnosno oko 230 evra

Iz ovog razloga u Grčkoj je započela prava kampanja u kojoj vlasnici hotela i apartmana zahtevaju od grčke vlade da ovu starosnu granicu pomeri, a i kod nas na društvenim mrežama masovno se dele slični apeli!

Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (Juta) kaže za Kurir da očekuje da se nova pravila grčkih vlasti za putovanja ustanove već nakon 7. juna, kada bi grčka vlada trebalo da donese nove odluke.

- Načelni dogovor, koji još nije ispoštovan, je bio da granica do koje ne mora da se radi PCR bude minimum 10 godina, ali najveći broj zemalja EU ima pravilo bez testa za decu do 12 godina, tako da očekujem da će odluka Grčke biti u tom razmaku, odnosno da će bez testa moći da ulaze deca do 10 ili 12 godina.

Očekujem da bi ta granica mogla da se pomeri od sredine juna, ali to sve zavisi od Grčke. U jednom trenutku će se svakako promeniti samo je pitanje kada - kaže Seničić i dodaje da su grčki partneri barem u dva navrata podneli inicijativu svojoj državi da se to izmeni.

- Nama bi bilo značajno i da Grčka dozvoli negativan antigenski test koji je značajno jeftiniji, ali nam je rečeno, će se oni uvesti čim epidemiološka situacija kod nas i u Grčkoj bude povoljnija. Međutim, iako je kod nas već bolja, u Grčkoj to, nažalost, još uvek nije slučaj - kaže Seničić i dodaje da su oni, sa druge strane, kriznom štabu u Srbiji uputili apel da za decu do 16 godina, čiji su roditelji vakcinisani, PCR test bude besplatan, a da se za one, čiji roditelji nisu vakcinisani, smanji cena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Nevena ostala bez šake, Adriana se pravila mrtva da je ne ubije: Potresna priča roditelja o pucnjavi u Duboni
Hronika

Nevena ostala bez šake, Adriana se pravila mrtva da je ne ubije: Potresna priča roditelja o pucnjavi u Duboni

Devet osoba je ubijeno, a 12 povređeno u masovnoj pucnjavi koju je u noći 4. maja 2023. godine počinio Uroš Blažić u selima Dubona i Malo Orašje. Tih 12 ljudi imalo je sreću da preživi, ali su posledice koje su ostale trajne. Nevena Vujić iz Dubone je u tom trenutku imala 19 godina. Pogođena je sa više hitaca, a zbog ozbiljnosti povreda joj je amputirana leva podlaktica. Andrijana Mitrović iz Malog Orašja ostala je živa jer se pravila da je mrtva, te joj Blažić nije prišao.

06.05.2024

09:07

Sine, samo nemoj da zaspiš, molim te! Potresna ispovest majke Nemanje koji je ubijen u Malom Orašju - majci dao obećanje koje nije ispunio!
Hronika

Sine, samo nemoj da zaspiš, molim te! Potresna ispovest majke Nemanje koji je ubijen u Malom Orašju - majci dao obećanje koje nije ispunio!

U Malom Orašju je obeležena godišnjica smrti šestorice mladića koji su mučki ubijeni dok su se družili i zajedno veselili. Uroš Blažić ugasio je 4. maja njihove živote, pucajući iz automatskog oružja, a jedan od ubijenih mladića bio je Nemanja Stevanović koga porodica opisuje kao najvećeg veseljaka, bez koga više ništa nije isto.

06.05.2024

07:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija