• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir/Informer

21.03.2022

19:59

POČELA TREĆA NEDELJA VASKRŠNJEG POSTA! Protojerej Stojisavljević objašnjava zbog čega je ona POSEBNO VAŽNA!

Društvo

POČELA TREĆA NEDELJA VASKRŠNJEG POSTA! Protojerej Stojisavljević objašnjava zbog čega je ona POSEBNO VAŽNA!

Podeli vest

Veliki ili Vaskršnji post, počeo je u ponedeljak 7. marta i trajaće sve do 24. aprila kada pravoslavni vernici proslavljaju najradosniji hrišćanski praznik Vaskrs

Ove nedelje se obeležava treća sedmica Vaskršnjeg Posta koja se drugačije naziva i Krstopoklona.

O smislu i značaju njenog praznovanja nešto više će nam reći protojerej Đorđe Stojisavljević, vojni sveštenik.

- Treća nedelja Velikoga Posta je Krstopoklona i cela sedmica je u znaku slavljenja krsta gospodnjeg i njegove golgotske žrtve koja nas privodi Bogu i vraća samima sebi. Krst gospodnji pred našim očima i u našim srcima sija pokazujući nam da bez žrtve nema posvedočenja ljubavi, ljubav božija se ogleda u tome što je on postao čovek i umro za nas. Himna koja ilustruje čitavu ovu tematiku glasi "Krstu tvome poklanjamo se Hriste, i sveto vaskrsenje tvoje pojemo i slavimo" - rekao je Stojisavljević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar!
Live TV

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar!

Neki kažu da se posledice istorije ne smiruju ni danas. Libija više nije ona zemlja koja je nekada bila. Neki kažu da je danas bolje, a neki da je mnogo gore. Mejlovi HIleri Klinton su procurili i otkrivena je istina zašto je Gadafi skinut sa vlasti, a to je zato što se suprotstavio dolaru. O tome zbog čega je ubijen Gadafi, u emisiji "Info dan" govorili su nekadašnji premijer Srbije Nikola Šainović i Darko Obradović, iz Centra za stratešku analizu.

04.07.2024

18:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija