• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Jasmina Vujadinović

02.06.2022

23:30

ĆUTKE SE OKRENULA I OTIŠLA DO TRPEZARIJE! Zanemela je od užasa! Evo, šta se dogodilo jednoj Beograđanki...

Informer

Društvo

ĆUTKE SE OKRENULA I OTIŠLA DO TRPEZARIJE! Zanemela je od užasa! Evo, šta se dogodilo jednoj Beograđanki...

Podeli vest

Veri je bio potreban stolar da joj napravi dva stola. Na preporuku svoje drugarice upoznala je majstora

Komšinica Vera, ovih dana, muku muči da nađe stolara. I kako to obično biva, kada je rekla Mici, saznala je Cica, koja slučajno poznaje baš majstora Peru.

E, sad to što on nije majstor po vokaciji, već po opredeljenju manje je važno.

Šta te briga, Vera! Čovek će da ti uradi sve što hoćeš i to za male pare. Ima samo jedna sitnica, ali to sada nije bitno - osokoli je drugarica Cica.

Foto: Informer

Stolari se teško nalaze

''Mačji kašalj''

I tako je došao i taj dan kada je Vera upoznala majstora Peru, koga sigurno nikada neće zaboraviti.

- Evo, ovako Pero. Htela bih da mi napravite jedan manji sto prikačen za zid u sobi i drugi veliki u trpezariji, koji bi mogao da se spušta po potrebi - reče Vera razdragano.

Majstor je nasmejano odmahnuo rukom, kao da je to za njega ''mačji kašalj''. Potom joj je predložio da zajedno odu da ona odabere vrstu i boju drveta.

Cena? Prava sitnica. Pošto je po preporuci drugarice Cice, koštaće upola jeftinije nego u najjeftinijim prodavnicama, reče joj majstor Pera. 

Sutradan je Vera, vesela kao ko zna kad, otišla do Rakovice gde ju je majstor Pera sačekao u beloj ''merdži''. Au, pomislila je, ovaj majstor baš dobro zarađuje kad sebi može tako nešto da priušti. Kada su prodajni salon prešli ''uzduž i popreko'', Vera je odabrala drvo u svetlo braon boji.

Foto: Shutterstock

Vera je zanemela od užasa

Sto za patuljke

Radovi su mogli da počnu. Posle dve sedmice, majstor Pera je došao sa stolovima. I ne pitajući, samopouzdano je prionuo na posao, dok je Vera pristavljala kafu. Kada je završio, majstor joj se obratio pobedničkim tonom:

Evo, sada možete da pogledate!

Vera je, najpre otrišla do sobe. Par trenutaka je stajala kao ''ukopana''. Nije mogla da veruje svojim očima. Ćutke se okrenula i otišla do trpezarije. Još jedan ''hladan tuš''. Zanemela je od užasa. Onda je osetila neopisivi nalet besa.

Šta je ovo!? - upita ljutito.

Kako šta je? Ne sviđa vam se? - uzvrati joj Pera.

Pobogu čoveče! Pa, ova daska koju ste prilepili uza zid u trpazariji je toliko mala da na njoj mogu da držim samo vazu! To je sto za patuljke! A ona daska u sobi je toliko velika, kao da sam arhitekta! - razočarano će Vera.

- Ali, Vera, pa ovde u trpezariji moći će da jede i troje ljudi! - izvali majstor Pera. - Dobro,ako niste zadovoljni ne morate da platite - doda pomirljivo.

Pre nego što je izašao, majstor Pera pomenu Veri da mu je žao što je nezadovoljna. Možda se nešto preračunao pošto poslednjih nekoliko meseci radi u nekom obdaništu, opravda se ''majstor''.

-To je ta ''sitnica'' - pomisli Vera. 

 

Bonus video:

 

  

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

  

 

 

 

 

  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija