• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.08.2022

09:42

Patrijarh Porfirije prisustvovao liturgiji u manastiru Savina kod Herceg Novog

Printscreen

Društvo

Patrijarh Porfirije prisustvovao liturgiji u manastiru Savina kod Herceg Novog

Podeli vest

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije prisustvovao je u nedelju svetoj Liturgiji u manastiru Savina, kod Herceg Novog, saopštila je Mitropolija crnogorsko-primorska

Pored mnogobrojnog vernog naroda, svetoj liturgiji prisustvovao je i Vladimir Roganović, direktor Uprave za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama.

Posle svetog evharistijskog sabranja, patrijarh Porfirije uživao je u gostoljublju bratstva manastira Savine, a potom je obišao manastirsku riznicu.



Poseta patrijarha Herceg Novom, povodom 640 godina ovog grada, odložena je zbog zvanične trodnevne žalosti i saosećanja sa ožalošćenima, povodom tragičnog događaja na Cetinju.

- Ova blagoslovena poseta Prvojerarha naše pomesne Crkve odlaže se za 29. i 30. avgust, a o detaljima javnost će biti blagovremeno obaveštena - saopšteno je na sajtu MCP.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija