• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

17.11.2022

10:03

MALI PAVLE OPORAVLJA SE OD OPERACIJE I RADUJE NOVOM DOMU! Tužnu sudbinu porodice iz Kruševca ogrejao zračak sunca

R.B.

Društvo

MALI PAVLE OPORAVLJA SE OD OPERACIJE I RADUJE NOVOM DOMU! Tužnu sudbinu porodice iz Kruševca ogrejao zračak sunca

Podeli vest

Mali Pavle se posle operacije u "Tiršovoj" dobro oseća, a sledeći hirurški zahvat zakazan mu je za 12. decembar. Porodica očekuje da se do Nove godine preseli u novu kuću koja im je kupljena u centru sela

Tužna priča Ivane Dimitrijević (40), iz podjastrebačkog sela Zdravinje, koja je pre tri meseca potresla Srbiju, dobija lepši epilog.

Majka četvoro dece,od kojih su joj dvoje muško, ometena u razvoju, a sama kuburi sa problemom svojih očiju, upravo nam je potvrdila da se njen najmlađi četvorogodišnji sin Pavle, posle operacije na Univerzitetzskoj dečjoj klinici "Tiršova" dobro oseća. Kaže da je sledeći hirurški zahvat na operaciji usne i nepca zakazan za 12. decembar.

Foto: R.B.

Ona pored velike brige oko dece i svoje bolesti očiju, ne krije zadovoljstvo što se ubrzano radi na renoviranju njihove nove kuće.

- Pavle je dobro, a kuća je prelepa. Sada se renovira i očekujemo da se u nju uselimo pre Nove godine - kaže nam Ivana Dimitrijević. 

Dotle, Ivana Dimitrijević sa svojim nevenčanim suprugom Jovanom Ristićem, radnikom kruševačkog komunalca, kao i četvoro njihove dece živeće još par nedelja na kraj sela, pod šumom, na imanju svojih pokojnih roditelja.

Foto: R.B.

- Očekujemo da se svi radovi oko renoviranja podova i zameni stolarije na kupljenoj kući brzo završe i da se u nju uselimo pre Nove godine - kaže nam Ivana. 

Potvrdila nam je da su i ostalo troje starije dece dobro i da svi s nestrpljenjem iščekuju da što pre napuste staru trošnu kolibu pod šumom na kraj sela i presle se "dole" u centar Zdravinja, te da pred nastupajuću zimu više ne strahuju  hoće li im biti toplije i da će im deca ubuduće umesto lavora za kupanje, imati  toplu vodu u novom kupatilu.    

Foto: R.B.

Najstariji sin Marko, takođe, ometen u razvoju će u decembru napuniti 18 godina. On je pre mlađeg brata Pavla, imao deset hirurških zahvata, koji su uspešno završeni, pohađa Specijalnu školu "Veselin Nikolić" u Kruševcu i dobro se oseća. Raduje se novoj kući, kao i njegove dve mlađe sestre Marija (13) i Milica (6). 

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija