• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.05.2023

09:12

NEMA NASTAVE DANAS U "RIBNIKARU"! Oglasio se predsednik saveta roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar", izneti zahtevi roditelja (FOTO/VIDEO)

printscreen

Društvo

NEMA NASTAVE DANAS U "RIBNIKARU"! Oglasio se predsednik saveta roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar", izneti zahtevi roditelja (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Nedelju dana posle nezapamćene tragedije koja se dogodila u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, kada je Kosta K. počinio masakr i tom prilikom ubio osam učenika i čuvara, a ranio još šestoro dece i nastavnicu, danas se đaci vraćaju u klupe, a predsednik saveta roditelja ove škole Igor Đorđević obratio se za medije.

Predsednik Saveta roditelja Osnovne škole "Vladislav Ribnikar"  Igor Đorđević rekao je da će danas rad škole biti organizovan, ali da neće biti nastave. Kako je rekao, oni koji žele, mogu i osećaju potrebu mogu da dođu u školu i to u četiri grupe.

- Prva grupa kreće u 8 sati, mlađi razredi, oni su pozvani da dođu zajedno sa svojim roditeljima, ne više od sat i po da provedu. Učiteljice će same sa decom proceniti da li će ući u učionice ili će ostati u dvorištu. Sledeće grupe dolaze u 10,12 i 14 sati. Posle toga su planirani roditeljski sastanci - rekao je Đorđević.

Foto: Informer

Igor Đorđević

Sedam predloga predstavnika odeljenja VII/2

-Mi kao Savet roditelja juče smo podržali smo inicijativu odeljenja VII2, koje je najviše pogođeno ovom tragedijom. Taj njihov stav je postao stav roditelja škole, a da smo dobili i podršku predstavnika škole - rekao je Đorđević predstavnicima medija.

1. Zahtevamo rekonstrukciju događaja i objašnjenje kako se to dogodilo i kako teče istaga i u kojoj je fazi.

2. Tražimo da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa dečakom jer kod dece postoji strah da će on biti na slobodi.

3. Tim psihologa i psihijatara koji će redovno raditi sa decom VII2 odeljenja bez učešća školskog psihologa radi obezbeđenja nepristrasnosti

4. Ako se odluči da se školska godina nastavi za decu VII2 odeljenja mora se naći način da oni ne ulaze na glavni ulaz i da nastavu imaju u nekoj od učionica na malom ulazu.

5. Predlažemo kompletno renoviranje škole do septembra.

6. Pružamo kompletnu podršku nastavničkom kadru.

7. Tražimo da se utvrdi odgovornost ljudi koji su izneli u javnost spisak sa imenima dece koji je obišao ceo svet kao i slike roditelja i dece i da isti budu sankcionisani.

Kako je dodao, nastave neće biti, dokle god deca imaju potrebe da pričaju o događaju. Kada je reč o Savetu roditelja, naveo je da su o nekim stvarima stavovi roditelja bili jedinstveni, o nekima ne i izneo niz zahteva koji se tiču odeljenja 7/2 u kome se desio zločin.

- Ja još uvek ne mogu da kažem kako će proteći dan, jer sam od osam sati ovde sa medijima, ne znam koliko je dece došlo, a koliko nije, ali to je najmanje bitno. Bitno je da deca koja žele imaju mogućnost da dođu, da se susretnu sa svojim učiteljima i vršnjacima, i da se lagano vraćaju u rutinu - istakao je Đorđević. 

Kako on navodi, roditelji će ubuduće pratiti situaciju i shodno tome će odlučivati o daljim koracima.

- Moje dete je učenik starijih razreda i ona poslepodne dolazi u školu. Pre nekoliko dana je zajedno sa mnom ušla u školu i obavila razgovor sa psihologom. Roditelji ubuduće će pratiti situaciju i shodno tome odlučivati o daljim koracima - zaključio je naš sagovornik. 

Podsetimo, savet roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" odlučio je da se učenici ove škole, u kojoj se prošle nedelje desio nezapamćeni masakr, danas vrate u školu.  

Jutros ispred škole situacija je mirna, roditelji dovode decu na nastavu, a primećen je veliki broj policije sa obe strane škole.  Učenici ne ulaze u školu na glavni, već na sporedni ulaz, odnosno iz Ulice Svetozara Markovića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Navijači mogu da odahnu! Legendarni fudbaler ostaje u Liverpulu!
Fudbal

Navijači mogu da odahnu! Legendarni fudbaler ostaje u Liverpulu!

Jedna era na stadionu "Enfild" je okončana. Jirgen Klop nakon devet uspešnih sezona napušta klupu Liverpula, a među navijačima je postojala bojazan da bi isto mogao da učini Mohamed Salah. Ipak, Egipćanin se oglasio i potvrdio da će i naredne sezone nositi dres engleskog velikana.

21.05.2024

13:24

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija