• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.05.2024

13:24

Gradonačelnik Bakić: Delima pokazujemo da vodimo brigu o ravnomernom razvoju svih mesnih zajednica

Grad Subotica

Politika

Gradonačelnik Bakić: Delima pokazujemo da vodimo brigu o ravnomernom razvoju svih mesnih zajednica

Podeli vest

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, Ognjen Golubović, obišli su danas radove na rehabilitaciji kolovoza u ulici Dinka Šimunovića, u Mesnoj zajednici „Ker“.

Gradonačelnik Bakić je, tim povodom, izjavio kako je gradskim budžetom za ovu godinu opredeljeno 26 miliona dinara za rehabilitaciju kolovoza u sedam ulica na teritoriji grada Subotice u ukupnoj dužini od 2,8 kilometara, da su u ulici Dinka Šimunovića u toku radovi na rehabilitaciji kolovoza u dužini od 200 metara, širine četiri metra, i da je za tu namenu iz gradskog budžeta izdvojeno 2,5 miliona dinara.

Foto: Grad Subotica

 

„Do sada su završeni radovi u ulicama Pere Tumbasa Haje i Užička, u Mesnoj zajednici ’Ker’, u ulicama Nikole Kujundžića i Atile Jožefa, u MZ ’Centar II’, kao i proširenje ulice 51. divizije od ulice Jovana Mikića do ulice Milutina Uskokovića. Nedavno su, takođe u okviru ovog projekta, okončani radovi i na proširenju dela ulice Proleterskih brigada, od Zorkine do ulice Ferenca Bodrogvarija, u MZ ’Zorka’ u dužini od 970 m, gde je kolovoz proširen sa četiri na pet metara. Vrednost ovih radova je šest miliona dinara, a na taj način, s obzirom na to da se radi o prometnoj saobraćajnici, stekli su se uslovi za bezbednije i kvalitetnije odvijanje saobraćaja“, naglasio je Bakić.

On je pohvalio renomiranu kompaniju ’Vojput’, izvođača radova na rehabilitaciji kolovoza, koja, kako je rekao, i po pitanju rokova, i po pitanju kvaliteta, svoj posao obavlja na vrhunski način.

„I zaposleni u Javnom preduzeću za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje  puteva uveliko rade na novim projektima za rehabilitaciju i izgradnju putne  infrastrukture na teritoriji grada Subotice. I ovo je jedan u nizu od primera koji potvrđuje da vodimo brigu o ravnomernom razvoju svih mesnih zajednica na teritoriji našeg grada. Znači, to nisu prazne priče, već su konkretna dela“, podvukao je gradonačelnik Bakić.

Foto: Grad Subotica

 

Kada je reč o realizaciji projekata po mesnim zajednicama, dodao je, u Mesnoj zajednici „Bajmok“ privode se kraju radovi na rekonstrukciji i osposobljavanju bazena u Sportskom centru u ovom naselju nadomak Subotice.

Ognjen Golubović je naveo da su trenutno u toku radovi na izgradnji dva sportska terena, odnosno dve teretane na otvorenom, u mesnim zajednicama „Aleksandrovo“ i „Makova sedmica“.

„Uradili smo u potpunosti i jedan teren sa tartan podlogom u naselju Bajmok, a završili smo i projekat vezan za izgradnju parka u Ulici 51 divizije, kod kružnog toka. Nadamo se da će već u septembru ili oktobru otpočeti prvi radovi na uređenju te površine. Mimo ovih radova, radimo, naravno, i na uređenju parking-mesta. Ove godine ćemo uraditi oko 400 parking-mesta, a rade se i projekti vezani za nova asfaltiranja ulica. U ovom trenutku, to je oko dvadesetak projekata i mi verujemo da ćemo dobar deo njih realizovati u toku ove godine“, istakao je Ognjen Golubović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Ovo je najskuplji, ne i najbolji tim! Legendarni as crveno-belih surovo iskren: Zvezda nema velike šanse protiv Intera!
Crvena zvezda

Ovo je najskuplji, ne i najbolji tim! Legendarni as crveno-belih surovo iskren: Zvezda nema velike šanse protiv Intera!

Crvena zvezda nema velike šanse protiv Intera, svoje bodove možda može da traži protiv PSV-a ili Jang bojsa, poručuje za Informer proslavljeni fudbaler crveno-belih Zlatko Krmpotić (66). Čovek koji je sa srpskim prvakom igrao ravnopravno protiv "neroazura" 1981. godine u četvrtfinalu Kupa šampiona kaže da je sadašnji tim Zvezde superioran u domaćem prvenstvu, ali da u Evropi ne može da se meri sa velikanima.

28.09.2024

07:00

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija