• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RINA

17.06.2023

21:55

"NE SPAVAMO, HUK PODIVLJALE REKE JE ZASTRAŠUJUĆ" Tri generacije Milosavljevića u Dljinu ostali odsečeni od sveta, vodena bujica odnela sve prilazne puteve

RINA

Društvo

"NE SPAVAMO, HUK PODIVLJALE REKE JE ZASTRAŠUJUĆ" Tri generacije Milosavljevića u Dljinu ostali odsečeni od sveta, vodena bujica odnela sve prilazne puteve

Podeli vest

Nabujala Zapadna Morava opet je preplašila brojne meštane koji žive u blizini njenih obala. U selu Dljin u domaćinstvu Milosavljevića pod jednim krovom žive tri generacija i 13 članova, bave se poljoprovredom, ali opet je bujica uništila veći deo njihovog imanja, ali i prilazne puteve do kuće.

- Imali smo dva kakva takva prilaza, jedan preko brda ali je taj odnela voda, i drugi uz Moravu, ali on je poplavljen. Čitava porodica je praktično odesečena od sveta. Ovo je ko zna koja poplava sa kojom se suočavamo, svaki put se borimo da oporavimo zemlju i životinje - kaže za RINU Veljko Milosavljević.

Pre par godina nabujala Morava odnela im je konje koje gaje na rečnom ostrvu i od tada ništa ne prepuštaju slučaju. Sa prvom jačom kišom na splavu prevoze jednu po jednu životinju u štalu. Međutim, voda je sada stigla i do pomoćnih objekata. A od najavljenih padavina svaku noć strepe.

Foto: rina

Dljin tokom poplava

- Danima ne spavamo mirno. Morava može biti jako nepredvidiva, njen huk tokom noći je zastrašujući. Brojna smo porodica, moji sinovi su sa porodicama ostali na porodičnom imanju i bave se poljoprivredom, ali džava sve to kad nemamo do kuće normalan put. Da traje školska godina ne znam ni kako bi deca u školu otišla - kroz suze kaže Veljkova majka Mira.

Na čitavoj teritoriji opštine Lučani usled jako teškog stanja nakon nevremena proglašena je vanredna situacija. Reka Bjelica koja se izlila potopila je dvorišta i puteve, a pojedini lokalni pravci su u prekidu.


Nadležne ekipe su već satima na terenu i pokušavaju što pre da saniraju posledice izazvane poplavama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija