• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.07.2023

21:54

Hitno upozorenje RHMZ: Snažno nevreme će u narednih sat vremena pogoditi ove delove Srbije

printscreen

Društvo

Hitno upozorenje RHMZ: Snažno nevreme će u narednih sat vremena pogoditi ove delove Srbije

Podeli vest

Republički hidrometeorološki zavod objavio je večeras hitno upozorenje na pljuskove praćene gradom.

- U narednom satu pljuskovi će lokalno biti intenzivni i praćeni gradom u oblasti između Bajine Bašte, Osečine, Valjeva i Lazarevca - navodi se u upozorenju.

RHMZ je i ranije danas upozorio na padavine.

- Plјuskovi i grmlјavina koji se na području Srbije očekuju do petka lokalno će biti intenzivni uz pojavu grada. Količina padavina pri plјuskovitim padavinama će biti neujednačena, čak i na malim udalјenostima, ali u zoni najintenzivnijih padavina može dostići od 20 do 40 mm za kratko vreme, lokalno i više - navodi se u upozorenju RHMZ.

Sutra promenljivo, toplo i nestabilno

U Srbiji sutra promenljivo, toplo i nestabilno, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji lokalno mogu biti izraženiji uz pojavu grada. Vetar slab i umeren, na istoku Srbije i jak, severozapadni. Najniža temperatura od 15 do 21 a najviša od 27 do 30 stepeni, saopštio je RHMZ.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

 

U Beogradu promenljivo, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, posle podne sa uslovima za kišu ili kratkotrajni pljusak s grmljavinom.

Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura oko, a najviša oko 29 stepeni.

Narednih dana nestabilno

- Nestabilno vreme sa čestom pojavom kiše i plјuskova sa grmlјavinom očekuje se do petka. Za dane vikenda stabilizacija vremena - biće pretežno sunčano i umereno toplo sa maksimalnim temperaturama u subotu od 26 do 29 stepeni, a u nedelјu od 29 do 32 stepena. Naredne sedmice uslediće dalјi porast temperatura, koje će nakon utorka u većini mesta dostići vrednosti od 32 do 36 stepeni - najavio je RHMZ.

Foto: Tanjug

 

Upaljen meteo alarm

U celoj Srbiji upaljen je narandžasti meteo alarm zbog kiše i grmljavine, izuzev prostor KiM, a to znači da je vreme opasno.

- Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe - objavio je RHMZ.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...
CNN TVRDI

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...

Iranski predsednik Ebrahim Raisi (63) stradao je u helikopterskoj nesreći koja se u nedelju dogodila u pokrajini na granici s Azerbejdžanom, a nakon jednodnevne potrage danas je utvrđeno da su osim šefa države poginuli i šef diplomatije Hosein Amir-Abdolahijan i još sedam ljudi u letelici. CNN navodi da je Raisi bio najverovatniji kandidat za novog vrhovnog vođu Irana.

20.05.2024

09:48

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12