• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

06.10.2023

11:15

Učenici u Srbiji traže da idu u školu samo 4 dana: Već su skupili 45.000 potpisa, tvrde da nemaju slobodno vreme

Shutterstock

Društvo

Učenici u Srbiji traže da idu u školu samo 4 dana: Već su skupili 45.000 potpisa, tvrde da nemaju slobodno vreme

Podeli vest

Na jednom sajtu osvanula je peticija sa zahtevom da se učenicima radna nedelja skrati sa pet na četiri dana!

Iako đaci tvrde da su preopterećeni gradivom, da mnogo uče, a rezultati svake godine na maloj maturi sve lošiji iako je većina pitanja na zaokruživanje, oni bi da radna nedelja i sati provedeni u školi traju što kraće.

- Škola bi trebalo da traje četiri dana nedeljno da bi pored obaveza za školu imala vremena i za druge aktivnosti. Ovih pet dana škole pored što imaju samo dva dana odmora i njih moraju iskoristiti za učenje za kontrolne i odgovaranja kao i za domaći rad. Da bi imali vremena da se posvete i drugim stvarima trebalo bi uvesti četiri dana školovanja. Nadam se da će se i drugi složiti - navodi se u tekstu ove peticije koju je do sada potpisalo skoro 45.000 osoba.

Foto: Shutterstock

 

 

Neki od komentari dece koja su navodila svoje razloge zašto je dobro da škola traje četiri dana, a ne pet, su zabrinjavajući.

- Zato što mi se ne ide u školu mnogo je - navodi se u jednom od komentara.

Na jednoj roditeljskoj vajber grupi ostavljen je i komentar:

- Da li je to možda produženi boravak, taj 7. i 8. čas? Možda im sleduje i ručak.

Neki su đaci navodili da nemaju dovoljno slobodnog vremena pored učenja, a neki su kao razloge navodili i to što "ne mogu više da gledaju pojedine nastavnike".

Neki su čak napisali i da imaju suicidne misli.

- Škola me bukvalno umara mentalno - glasi jedan od komentara.

Ostale komentare koje su navodno pisali učenici nećemo prenositi zato što su uvredljivi, zabrinjavajući i zapanjujući.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Udarno! Izrael veruje da je ubijen vođa Hezbolaha!
Planeta

Udarno! Izrael veruje da je ubijen vođa Hezbolaha!

Izraelski kanal 12 objavio je večeras da se u Izraelu veruje da je vođa Hezbolaha Hasan Nasralah ubijen u večerašnjem napadu izraelskih odbrambenih snaga (IDF) na, kako se navodi, podzemnu komandnu bazu Hezbolaha u Bejrutu.

27.09.2024

22:24

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija