• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.11.2023

13:36

Postoji mogućnost kako da smanjite račun za struju! Na ovaj način možete mnogo da uštedite!

Informer

Društvo

Postoji mogućnost kako da smanjite račun za struju! Na ovaj način možete mnogo da uštedite!

Podeli vest

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović rekla je danas da građani štednjom energije mogu da prepolove račune za električnu energiju tokom grejne sezone.

Ona je nakon otvaranja 12. Međunarodnog sajma energetike u Novom Sadu apelovala na građane da "štede i uštede" i istakla da ako smanje potrošnju električne energije za više od pet odsto, u odnosu na prošlu godinu ili godinu pre nje, dobiće popuste na računima za električnu energiju od 20 do 40 odsto.

- To je značajno više nego prošle godine kada je tokom grejne sezone oko milion domaćinstava mesečno ostvarivalo uštede i popuste. Imamo dobre pokazatelje i želimo da nastavimo sa sličnim merama i u ovoj godini - rekla je ministarka.

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

 

Dodala je da građani mogu da ostvare popust od pet odsto ukoliko više troše električnu energije u nižoj tarifi, kada je ona i jeftinija, navodi se u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike.

- Time stimulišemo potrošnju u nižoj tarifi, a ako svemu tome dodate popust ako se računi izmire na vreme, možete prepoloviti svoj račun za struju ove grejne sezone - rekla je Đedović Handanović.

Ministarka je naglasila da se nastavlja sa olakšicama za socijalno ugrožene građane do 50 odsto.

- Takođe, svi primaoci uvećane socijalne pomoći kao i penzioneri sa penzijama ispod 21.766,26 dinara će do kraja grejne sezone ostvariti umanjenje od 1.000 dinara na računima za električnu energiju. Pozivam sve njih da se raspitaju u svojim gradovima i opštinama za prijavljivanje za sticanje statusa energetski ugroženih kupaca dok smo pripremili i automatsko umanjenje računa za 1.000 dinara za električnu energiju - rekla je ministarka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Rudna renta u Srbiji među višim u svetu! Ministarka Đedović: 10 odsto veći prihodi u budžetu u odnosu na prošlu godinu!
Društvo

Rudna renta u Srbiji među višim u svetu! Ministarka Đedović: 10 odsto veći prihodi u budžetu u odnosu na prošlu godinu!

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović rekla je tokom rasprave o budžetu za 2024. godinu u Narodnoj skupštini Republike Srbije da je visina rudne rente u našoj zemlji među višim u svetu čime se možemo porediti sa razvijenim rudarskim zemaljama kao što su Japan, Australija, Brazil, Rusija i Indonezija između ostalih.

25.10.2023

15:25

sledeća vest

TV

Evropa će tek biti napadana, sve je pripremljeno za brutalan odnos migranata prema domaćinima! Amerika koristi NATO za ispunjavanje svojih ciljeva širom sveta! (VIDEO)
Live TV

Evropa će tek biti napadana, sve je pripremljeno za brutalan odnos migranata prema domaćinima! Amerika koristi NATO za ispunjavanje svojih ciljeva širom sveta! (VIDEO)

Teroristička Islamska država preuzela je juče odgovornost za napad u petak uveče u nemačkom gradu Zolingenu, kada je napadač nožem ubio tri osobe i ranio osmoro. Kakva je sudbina Starog kontinenta i da li će evropljane koštati to što su u svoje države primili ogroman broj migranata? Na ovu temu za Informer TV govorio je akademik profesor dr Dragan Radenović u emisiji "Info dan".

25.08.2024

16:28

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija