• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.11.2023

12:01

Tokom pandemije su rizikovali svoj život zbog drugih! Evo kako su sada nagrađeni!

RINA

Društvo

Tokom pandemije su rizikovali svoj život zbog drugih! Evo kako su sada nagrađeni!

Podeli vest

Oni su tokom teških dana u doba korona virusa bili na prvoj liniji odbrane i svoj život su stavili na uslugu drugima!

Sada je njihov trud konačno nagrađen, jer je 23 zdravstvenih radnika, saradnika i drugih lica koji su radili na poslovima lečenja obolelih od COVID 19 ili na pratećim pomoćno-tehnićkim poslovima, dobilo ugovore za stalni radni odnos.

- Medicinsko osoblje koje je bilo zaposleno za vreme kovid pandemije u utorak je potpisalo ugovore i stupilo u radni odnos na neodređeno vreme. Zapošljavanje dodatne radne snage važno je za opštinu Ljubovija, jer će time zdravstvene usluge biti podignute na još viši nivo. Republika Srbija se njima odužila na taj način što ih je primila u stalni radni odnos. Ti ljudi će značiti našoj ustanovi, jer ćemo pokriti najveći deo terena, bićemo dostupni u terenskim ambulantama kao i u samoj ustanovi - kaže v.d. Doma Zdravlja u Ljuboviji Saša Marković.

Foto: RINA

 

Ana Brnabić je prilikom skorašnje posete Ljuboviji najavila materijalno-tehničku pomoć Domu zdravlja Ljubovija u vidu jednog sanitetskog vozila, stomatološke stolice i ultrazvučnog aparata.

- To će dosta značiti našoj ustanovi u narednom periodu. Sa novim kadrovima i novom opremom očekujem da će Dom zdravlja Ljubovija visoko podići kvalitet zdravstvenih usluga. Prvi naši ciljevi su podizanje organizacione kulture, pozitivan uticaj na međuljudske odnose, a radićemo i na dodatnom opremanju naše ustanove savremenim medicinskim sredstvima – izjavio je Saša Marković.

On je istakao i važnost preventivnih pregleda stanovništva, uz napomenu da se prevencijom mogu sprečiti bolesti i svi rizici koje nosi savremeni način života.

- Verujem da ćemo i u budućnosti imati podršku lokalne samouprave i Republike Srbije, jer kada delujemo kao tim možemo da utičemo na podizanje nivoa zdravstvene kulture – dodaje Marković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija