• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.12.2023

11:59

Sudar anticiklona donosi hladnu zimu! Meteorolog izneo detaljnu prognozu za naredni period

Informer

Društvo

Sudar anticiklona donosi hladnu zimu! Meteorolog izneo detaljnu prognozu za naredni period

Podeli vest

Tokom sledeće nedelje doći će do razvoja jakog azorskog anticiklona takodje nakon poslednjeg prodora hladnog artičkog vazduha u sklopu polarnog vrtloga razvio se i jak sibirski anticiklon, što će usloviti da predstojeća zima bude hladna sa čestim prodorima hladnog artičkog vazduha a biće i dosta snega, naveo je danas meteorolog Ivan Ristić u svojoj prognozi vremena.

Kako ističe osnovni pokretač hladnih i snežnih zima je baš ta sprega izmedju azorskog i sibirskog anticiklona.

Nakon oblačnog i maglovitog jutra stižu nam i sunčani intervali. Vremenska prognoza za vikend kaže da ćemo, pored sunčanih intervala, imati i slabu kišu, ali i mešovite padavine.

- Sutra posle oblačnog i maglovitog jutra, stiže smena oblačnih i sunčanih intervala, vetar slab promenljivog pravca. Najviša dnevna temperatura kretaće se od 3 stepena C do 6 stepeni C. U nedelju tokom dana jače naoblačenje sa kišom na planinama snegom temperatura bez bitnije promene - najavio je meteorolog Ristić.

Foto: Zoran Sinko

 

Meteorolog ističe da će početkom sledeče nedelje uslediti kraće otopljenje, maksimalna temperatura u postepenom porastu i kretaće se od 10C do 15C ali se očekuje povremeno i kiša. Više kiše biće u sredu i četvrtak, 13. i 14. decembra.

- Zatim od petka, 15. decembra ponovo dolazi hladan vazduh i donosi pad temperature ali i postepeni prestanak padavina jer jača greben azorskog anticiklona tako da će se vreme stabilizovati. Jutra će biti hladna sa slabim mrazem od -5C do 0C a najviša dnevna temperatura biće od 2C do 6C. Tokom treće dekade, najverovatnije oko katoličkog Božića, 25. decembra doći će do prodora hladnog artičkog vazduha koji će osim pada temperature doneti i sneg tako da polako rastu šanse da Novu Godinu dočekamo u pravom zimskom ambijentu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Rasizam, nacizam i promocija oružja! Šta se to kuva u Nemačkoj pred EURO?
EURO 2024

Rasizam, nacizam i promocija oružja! Šta se to kuva u Nemačkoj pred EURO?

Skandal za skandalom potresa Nemačku pred sam početak Evropskog prvenstva u toj zemlji! Situacija u tamošnjem fudbalu, prema poslednjim informacijama, nije nimalo bajna, čak štaviše, preti da eskalira! Dokaz za to je nekoliko izuzetno kontroverznih događaja, koji uključuju pojmove koji nemaju ama baš nikakve veze sa sportom - nacizam, rasizam i promociju oružja!

03.06.2024

15:52

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija