• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

03.06.2024

18:22

Danci se okupili pred EURO! Selektora Hjulmanda muče povrede!

EPAIMAGes

EURO 2024

Danci se okupili pred EURO! Selektora Hjulmanda muče povrede!

Podeli vest

Rival Srbije ima određene probleme u sastavu, najveće glavobolje zadaje štoper Andres Kristensen.

Reprezentacija Danske okupila se danas u Helsingoru na startu priprema pred odlazak na Evropsko prvenstvo. Četa Kaspera Hjulamnda biće rival Srbije u grupnoj fazi kontinentalnog takmičenja. Bez obzira na to što turnir počinje za nešto više od dve nedelje, Skandinavci su rešili da okupljanje zakažu za ponedeljak. 

Veliki broj navijača dočekao je fudbalere Danske na ulasku u kamp reprezentacije, a medijima se povodom okupljanja obratio selektor Hjulmand. Iskusni strateg imao je razloga za zadovoljstvo pre nekoliko dana kada je objavio spisak igrača, ali je u međuvremenu došlo do određenih zdravstvenih problema. 

Najviše muke Dancima zadaje komandant odbrane - Andres Kristensen. Štoper Barselone već neko vreme vuče povredu, nadali su se Skandinavci da će taj problem biti rešen, ali nije zbog čega se postavlja pitanje u kakvom će stanju doći na Evropsko prvenstvo. 

- Ne postoji garant da ćemo igrače do 16. juna dovesti do toga da igraju svih 90 minuta, ali verujemo da možemo to uspeti. Od Andresa Kristensena moramo da izvučemo najviše, želimo da igra što više, ali ne po cenu da na narednoj utakmici ne može da izađe na teren - rekao je selektor Danske na okupljanju reprezentacije. 

 

Kristen se je propustio poslednje akcije reprezentacije usled problema sa Ahilovom tetivom. Od 8. marta pa sve do kraja sezone ni na jednoj utakmici nije odigrao više od 70 minuta budući da je povreda teža nego što se očekivalo. 

Danci će u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo odigrati dva prijateljska meča - protiv Švedske (sreda) i protiv Norveške (subota). 

- Postoje igrači kojima je već sada potrebno malo više minuta, a imamo i one koji će morati da uspore u narednom periodu. Ekipa izgleda jako, jako dobro. Velika većina je na pravom mestu, a imamo vremena da i svi drugi budu tamo - rekao je Hjulmand. 

Danci su, kao što već znamo, smešteni u istu grupu sa Srbijom. U prvom kolu - 16. juna, rival Skandinavcima biće Slovenija, potom će igrati protiv Engleske, a u poslednjem kolu grupne faze rival će im biti naša reprezentacija. Taj duel na programu je 25. juna od 21 čas u Minhenu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Skandal na pomolu! Bivši napadač Milana tukao devojku!?
Fudbal

Skandal na pomolu! Bivši napadač Milana tukao devojku!?

Nekadašnji fudbaler Milana Mbaje Niang (29) mogao bi uskoro da se nađe u velikom problemu! Naime, njegova bivša partnerka Emili Fioreli optužila ga je putem društvenih mreža za nasilje, a na fotografiji koja se može naći na internetu, jasno se vide modrice na njenom licu!

03.06.2024

20:08

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija