• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Infromer/RTS

14.12.2023

14:57

Biće dovoljno struje za praznike: Niži računi za sve koji pređu na onlajn plaćanje

Informer

Društvo

Biće dovoljno struje za praznike: Niži računi za sve koji pređu na onlajn plaćanje

Podeli vest

Zamena papirnog računa za elektronski je u interesu građana, ali i u interesu očuvanja životne sredine, izjavio je danas vršilac dužnosti generalnog direktora Elektroprivrede Srbije Dušan Živković.

- Nastavljamo unapređenje digitalnih usluga, a zamena papirnog računa za elektronski za domaćinstva i male kupce samo je jedan korak u tom smeru. Taj korak je pre svega u interesu građana, jer se njima skraćuje period između formiranja računa i dostave, ali je i u interesu očuvanja životne sredine. Svakog meseca štampamo više od 3,2 miliona računa, što u eri digitalnih tehnologija nije potrebno. Naravno, sve je na dobrovoljnoj bazi i veoma jednostavno se aktivira, rekao je Živković za RTS, saopšteno je iz EPS-a.

Dodao je da ne postoje rokovi za ukidanje papirnog računa i da troškovi koje EPS ima za papirne račune sada predstavljaju umanjenje računa za građane u iznosu od 50 dinara.

- Time želimo da, na neki način, motivišemo kupce da zajedno sa nama participiraju ne samo u procesu digitalizacije, već i u zaštiti životne sredine, naveo je Dušan Živković.

Početkom januara stvoriće se uslovi da se svim kupcima koji sada iskažu interesovanje na prvom sledećem računu odobri popust, dostavi elektronski račun i omogući da isti plate na neki od izabranih načina, objasnio je direktor EPS-a.

Uoči predstojećih praznika sistem je apsolutno spreman za povećanu potrošnju električne energije.

- Proizvodnja električne energije je stabilna i u skladu sa planom. Naša poslovna odluka je da imamo pune deponije uglja i hidro akumulacije, koje iznose 2,3 miliona tona uglja, odnosno oko 500 gigivat-časova. Imamo dobru hidrološku situaciju, a zahvaljujući završenoj revitalizaciji HE 'Đerdap 1' proizvodi i do 25 odsto električne energije dnevno. Svi ti procesi uz deo energije koji EPS plasira na tržište garantuju nam profit, rekao je Živković.

On je dodao da je EPS već započeo strukturne reforme, kao i da kompanija ima finansijsku i energetsku stabilnost.

- Period ispred nas će doneti dalji proces komercijalizacije kompanije uz osvrt na zelenu tranziciju i dalju digitalizaciju, kako bi EPS bio mnogo konkurentniji na tržištu, zaključio je Živković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija