• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.01.2024

08:00

Sjajne vesti za poljoprivrednike! Ovogodišnji budžet nikad veći!

printscreen

Društvo

Sjajne vesti za poljoprivrednike! Ovogodišnji budžet nikad veći!

Podeli vest

Ministarka Jelena Tanasković najavila je odlične vesti za srpske poljoprivrednike.

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković je istakla da se za ovu godinu planira rekordan budžet za poljoprivredu baš kako bi se podstakla ratarska i stočarska proizvodnja, s obzirom na to da će i izvoz biti veći.

- Iznos poljoprivrednog budžeta ove godine jeste 105 milijardi dinara plus još 14 milijardi za povraćaj novca za gorivo. Paralelno sa uvećavanjem budžeta radimo i rekonstrukciju i način funkcionisanja poljoprivrede. Sada država ima mnogo veću kontrolu nego što je dosad bila - rekla je ministarka.

Za koliko su povećane subvencije za stočarstvo

* sa 25.000 na 40.000 dinara podignute za mlečne krave po grlu

* sa 15.000 na 18.000 dinara za krmače
* sa 7.000 na 10.000 dinara za ovce i koze
* sa 100 na 140 dinara za koke
* sa 800 na 1.000 dinara po košnici

Foto: Masha Bandjur

 

Podsetila je da je država prešla na E-agrar prošle godine i naglasila da to nije samo platforma.

- Država ima daleko veću kontrolu nego što je to do sada bio slučaj. Tokom prošle godine smo iz aktivnog statusa uklonili više od 1.700 parcela, jer su ljudi uzimali subvencije, a nisu obrađivali zemlju. To su bile ili šume ili građevinski objekti. Ove godine nastavljamo sa još jačom kontrolom. Bavićemo se uređenjem registra stočnog fonda. Subvencija po hektaru je 2012. godine bila 5.000, a sada je 35.000 dinara. Jasno je koliko je država investirala - rekla je ona.

Istakla je da će do 31. marta ići isplata 18.000 dinara po hektaru za sve, a onda će se uz novi javni poziv ići na još do 17.000 dinara za one koji su koristili sertifikovano seme.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Veliki štrajk poljoprivrednika u Nemačkoj! Kriza se potencijalno prenosi na celu Evropu! (VIDEO)
Live TV

Veliki štrajk poljoprivrednika u Nemačkoj! Kriza se potencijalno prenosi na celu Evropu! (VIDEO)

Počeo je najveći štrajk u istoriji Nemačke: sedam dana potpune blokade! Nemački poljoprivrednici blokirali su juče ulaze na autoputeve širom zemlje, prvog dana protesta protiv planova vlade za postepeno ukidanje poljoprivrednih subvencija. U "Info jutru" razgovarali smo sa pukovnikom Mirčetom Jokanovićem i profesorom Fakulteta političkih nauka Milanom Petričkovićem o tome da li je rat u Ukrajini oslabio ekonomiju Evropske unije.

09.01.2024

10:18

sledeća vest

TV

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar! (VIDEO)
Live TV

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar! (VIDEO)

Neki kažu da se posledice istorije ne smiruju ni danas. Libija više nije ona zemlja koja je nekada bila. Neki kažu da je danas bolje, a neki da je mnogo gore. Mejlovi HIleri Klinton su procurili i otkrivena je istina zašto je Gadafi skinut sa vlasti, a to je zato što se suprotstavio dolaru. O tome zbog čega je ubijen Gadafi, u emisiji "Info dan" govorili su nekadašnji premijer Srbije Nikola Šainović i Darko Obradović, iz Centra za stratešku analizu.

04.07.2024

18:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija