• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.01.2024

15:40

Zevs donosi proleće usred februara! Temperature idu do 20 stepeni, evo koji dani će biti najtopliji

Shutterstock

Društvo

Zevs donosi proleće usred februara! Temperature idu do 20 stepeni, evo koji dani će biti najtopliji

Podeli vest

Meteorolog Ivan Ristić na svom fejsbuku podelio je najnoviju prognozu za početak februara. Kako je najavio, sam početak februara biće izuzetno topao sa temperaturama blizu čak 20 stepeni Celzijusovih!

Kako je još ranije rekao, afrički anticiklon nazvan Zevs doneo je rekordno visoke temperature u Evropi. U Španiji je zabeleženo čak 30 stepeni, a sada će se, najavljuje Ristić, Srbija naći na putu ovom toplom talasu.

Efekti anticiklona Zevs stižu do Srbije

 

Efekti afričkog anticiklona koji je pogodio Evropu mogli bi u Srbiji da se osete tek početkom februara, najavio je Ristić.

 

Prema njegovoj najavi, nakon osetno prolećnih temperatura, imaćemo i tri nedelje prave zime.

- Afrički anticiklon Zevs nam je uzeo otprilike 20 dana zime, a krajem prve dekade, nakon prolaska dubokog ciklona i polarnog vrtloga preko severne Evrope, počeće polako da slabi. Najtopliji dani biće nedelja, ponedeljak i utorak 4, 5. i 6. februar sa najvišim temperaturama oko 15 stepeni Celzijusa, ponegde čak i blizu 20 stepeni Celzijusa - napisao je Ristić.

Maksimum u drugoj polovini sledeće nedelje ići će do 10 stepeni Celzijusa.

- Glavnina hladnog arktičkog vazduha sa prolaskom dubokog ciklona sredinom sledeće nedelje ostaće severnije i istočnije od Karpata, tako da se kod nas očekuje samo manji pad temperatura tako da će maksimumi u drugoj polovini sledeće nedelje biti oko 10 stepeni Celzijusa. Početkom druge dekade februara doći će do produbljavanja visinske doline daljeg pada vazdušnog pritiska i premeštanja dubokog ciklona preko Evrope sa zapada na istok, tako da sredinom februara u njegovoj zadnjoj strani prema nama će početi da pristiže hladan vazduh sa severa Evrope, koji će usloviti pad temperature i ponovo šanse za pojavu snega u nižim predelima - napisao je meteorolog Ristić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Iranski predsednik je ubijen? Približava nam se potpuni sumrak razuma u čitavom svetu! (VIDEO)
Live TV

Iranski predsednik je ubijen? Približava nam se potpuni sumrak razuma u čitavom svetu! (VIDEO)

Udarna tema u svim svetskim medijima jeste pad helikoptera iranskog predsednika. Pojavljuje se veliki broj dezinformacija. Predsednik nije bio sam. Postojala su još dva helikoptera sa ministrima. Da li je predsednik Irana još uvek živ ili nije? Gosti "Info večeri" bili su Dragan Vasiljković, iz fondacije Kapetan Dragan, kao i profesor dr Miloje Pršić, pukovnik u penziji.

19.05.2024

21:51

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oglasio se otac Mateja Periša: Danas je godišnjica od pronalaska tela
Hronika

Oglasio se otac Mateja Periša: Danas je godišnjica od pronalaska tela

Matej Periš (27) iz Splita nestao je u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine u Beogradu, a njegovo beživotno telo nađeno je u maju 2022. godine na Adi Huji. Tačnije, na današnji dan MUP Srbije je potvrdio da je telo muškarca koji je na sebi imao garderobu koju je Matej nosio uoči nestanka, pronađeno 18. maja oko 9 časova ujutru, zapravo telo nestalog mladića iz Splita.

20.05.2024

06:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12