• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.05.2024

16:01

Još jedno otvoreno tržite za izvoz: Iran zainteresovan za govedinu i piletinu iz Srbije

Shutterstock

Društvo

Još jedno otvoreno tržite za izvoz: Iran zainteresovan za govedinu i piletinu iz Srbije

Podeli vest

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Martinović rekao je danas, nakon razgovora sa zamenikom iranskog ministra poljoprivrede Hamidom Rasulijem u Beogradu da je Iran izrazio potrebu za uvozom goveđeg i pilećeg mesa iz Srbije.

Ministar je rekao da je Rasuliu, koji je i direktor državne poljoprivredne kompanije "Agriculture support services company", ukazao i na mogućnost saradnje kada je u pitanju proizvodnja i distribucija semenske robe iz Srbije na iranskom tržištu.

- Konstatovali smo da naša saradnja i do sada bila vrlo intenzivna. Ukazao sam koji su prioriteti našeg ministarstva u narednom periodu i na mogućnost sveobuhvatne saradnje u oblasti poljoprivrede, pre svega kada je u pitanju proizvodnja i distribucija naše semenske robe na iranskom tržištu, zatim saradnje u oblasti visokoobrazovnih institucija, kao što su naši pojloprivredni fakutleti i instituti - rekao je Martinović.

Foto: Zoran Sinko

 

Ministar je rekao da su razgovarali i o plasmanu svih vrsta naših poljoprivrednih proizvoda na, kako je rekao, veoma veliko, ali zahtevno iransko tržište.

- Možemo da plasiramo sve vrste žitarica, voća, povrća. Iran je izrazio potrebu za uvozom goveđeg i pilećeg mesa iz Srbije i to predstavlja veliku šansu za naše poljoprivredne proizvođače. Ono što želim da istaknem je da na iransko tržište možemo da izvezemo praktično neograničene količine, imajući u vidu naše prerađivačke i proizvodne kapacitete kada je u pitanju veštačko đubrivo, pošto je Iran za tu robu izuzetno zainteresovan - rekao je ministar.

Ministar je rekao da je u ime predsednika i Vlade izrazio duboko saučešće Islamskoj Republici Iran i iranskom narodu zbog iznenadne i tragične smrti predsednika i ministra inostranih poslova Irana.

- Zahvalio sam na tome što dobro razumeju poziciju Srbije u Generalnoj skupštini UN i što će iranska delegacija glasati protiv rezolucije o takozvanom genocidu u Srebrenici. To za Srbiju puno znači, umeećmo i te kako će da cenimo taj više nego prijateljski gest, jer se prijatelji prepoznaju upravo onda kada su u trenuci izuzetno teški, a ovo je jedan veoma težak trenutak i za Srbiju i za Republiku Srpsku i ceo srpski narod - rekao je Martinović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20