• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.05.2024

17:19

Fondacija "Budi human" obeležila 10 godina rada: Plaketa zahvalnosti i Informeru

printscreen instagram

Društvo

Fondacija "Budi human" obeležila 10 godina rada: Plaketa zahvalnosti i Informeru

Podeli vest

Fondacija "Budi human" obeležila je 10 godina rada. Tom prilikom je Informer dnevnim novinama, televiziji i internet portalu uručena plaketa u znak zahvalnosti za pomoć i podršku u radu Fondacije i podsticanju društva u celini na potrebu za kontinuiranom podrškom svima onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Osnivač Fondacije "Budi human" i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić je istakao da je fondacija najvrednija stvar koju je uradio u životu.
- Fondacija mi je promenila pogled na svet i često pomislim kako nekoj deci nije data šansa ni da zakorače u ovaj svet zdravi. Stoga bih voleo kada bismo mogli da prevaziđemo sve razlike koje postoje i da se ujedinimo bar oko humanih akcija - rekao je Šapić.

On je istakao da niko od nas ne zna kada će mu biti neophodna nečija pomoć, kao i da je izuzetno ponosan na ozbiljnu funkciju koju fondacija ima u našem društvu.

- Najviše bih voleo da za fondacijama ove vrste nemamo potrebe, ali pošto to nije slučaj pozivam sve koji su mogućnosti da se, kada vide poziv na učešće u bilo kakvoj humanitarnoj akciji, odazovu. Da se zaustavimo na nekoliko sekundi, da razmislimo, ako ništa, barem SMS poruku možemo da pošaljemo. Fondacija je ostvarila mnogo uspeha, jer je u mnogim slučajevima pomogla u spasavanju života velikog broja dece. I to ne smemo nikada da zaboravimo i to je smisao našeg postojanja - podvukao je Šapić.

Dodao je da će fondacija nastaviti da radi kao i u proteklih 10 godina i izrazio zahvalnost ljudima koji rade u njoj.
- Treba imati snage sa svakim od tih slučajeva. Nikad nisam prestao da im dajem nadu da fondacija može da ima svoju važnu svrhu u društvu. Čini mi se da smo pre 10 godina pokrenuli to humanitarno kolo koje dobija sve veću dimenziju, kao i da društvo ima sve veću svest o važnosti pomaganja drugima bez obzira na sve naše različitosti - naveo je Šapić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20