• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.05.2024

09:00

"Tvoja štitna, tvoj štit" - Obavi besplatan pregled i zaštiti svoje zdravlje!

Mozzart

Društvo

"Tvoja štitna, tvoj štit" - Obavi besplatan pregled i zaštiti svoje zdravlje!

Podeli vest

Putujuća ambulanta udruženja „Heroine“ i Mozzart fondacije Svetski dan štitne žlezde obeležava u Kraljevu

Bolest štitne žlezde dolazi tiho i zato poruka o značaju prevencije mora odjeknuti glasno! Svetski dan štitne žlezde obeležava se 25. maja širom planete, a Kraljevo je na ovaj značajan datum privremena adresa karavana „Tvoja štitna tvoj štit“, u organizaciji udruženja „Heroine“ i Mozzart fondacije. Putujuća ordinacija biće stacionirana na trgu u centru Kraljeva u periodu od 13 do 19 časova, a građani termin svog besplatnog pregleda mogu zakazati na licu mesta između 12.30 i 13 časova. 

Gotovo 700 besplatnih ultrazvučnih pregleda štitne žlezde do sada je obavljeno u Beogradu, Jagodini i Kragujevcu u okviru ove društveno odgovorne ambulante na točkovima koju je udruženje „Heroine“, uz podršku Mozzart fondacije, 18. maja pokrenulo na put širom Srbije. Kod gotovo polovine do sada pregledanih građana ustanovljene su neke nepravilnosti, što samo govori u prilog tome koliko je prevencija važna kako bi se poremećaju na vreme otkrili i započela adekvatna terapija. 

Foto: Mozzart

 

Naredne stanice na humanoj trasi karavana „Tvoja štitna tvoj štit“ su Niš, Leskovac, Valjevo, Šabac, Novi Sad i Novi Pazar, a pregledi i zakazivanja će se obavljati po istoj satnici kao i u Kraljevu.

Nepravilnosti u radu štitne žlezde su sve zastupljeniji zbog savremenog načina života, bez obzira na godine ili pol. Zato iskoristite priliku za besplatan pregled i zašitite glavni štit svog organizma! Za tačne datume i lokacije karavana pratite društvene mreže Mozzart fondacije i udruženja „Heroine“.


 



 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija