• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.05.2024

13:07

Prosečna plata na Starom gradu prešla 1.500 evra: Evo gde su najviša primanja u Srbiji

printscreen

Društvo

Prosečna plata na Starom gradu prešla 1.500 evra: Evo gde su najviša primanja u Srbiji

Podeli vest

Prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) za mart 2024. godine iznosila je 96.913 dinara, dok je prosečna bruto zarada u tom periodu bila 133.373 dinara, objavio je Republički zavod za statistiku.


Rast bruto zarada u periodu januar-mart 2024. godine u odnosu na isti period prošle godine iznosio je 15 odsto nominalno, odnosno 8,8 odsto realno, dok je prosečna neto zarada veća za 14,9 idsto nominalno, odnosno 8,7 odsto realno.

U poređenju sa istim mesecom prethodne godine, prosečna bruto zarada za mart 2024. godine, realno je viša za 7,9%, dok je prosečna neto zarada realno viša za 8,0%.

Najviše prosečne zarade, kao i obično, ima stanovništvo centralne beogradske opštine Stari Grad (176.499 dinara, ili 1.507 evra), dok su na Vračaru prosečne zarade nešto ispod 170.000 dinara. Novi Sad se približio prosečnoj plati od 1.000 evra, sa 116.695 dinara proseka.

Vranjska Banja, ima najniža prosečna primanja, sa prosekom od 63.779 dinara.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija