• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.06.2024

16:26

Spremite se, stižu nepogode! RHMZ izdao hitno upozorenje: Ovaj deo Srbije na udaru pljuskova sa grmljavinom u naredna dva sata!

Shutterstock

Društvo

Spremite se, stižu nepogode! RHMZ izdao hitno upozorenje: Ovaj deo Srbije na udaru pljuskova sa grmljavinom u naredna dva sata!

Podeli vest

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je hitno upozorenje da se u naredna dva sata na području Vojvodine mestimično očekuju intenzivni pljuskovi sa grmljavinom, jakim vetrom i lokalnom pojavom grada i to naročito na području srednjeg Banata.

Podsetimo, RHMZ je ranije u toku dana najavio da može doći do nepogoda u Sremu i Banatu u vidu lokalnog razvoja oblačnosti ponegde sa kratkotrajnom kišom ili plјuskom.

Jutro u Srbiji počelo je sa kišom i vetrom. U toku dana će biti promenljivo oblačno i uz pojavu lokalnih pljuskova.

Maksimalna dnevna temperatura iznosiće do 27 stepeni celzijusovih, dok će najniža biti 17, saopštio je RHMZ ranije.

Stižu prljave kiše

Meteorolog Ivan Ristić za "Blic" kaže da nas već u toku dana očekuju nepogode, a moguća je i pojava saharskog peska!

Kako je naveo Ristić, nebo je promenilo boju, a to je znak da je iznad nas mnogo saharskog peska.

- Mi smo na granici afričkog anticiklona koji je sa sobom doneo, osim visokih oblaka, i pesak iz Sahare. Pesak će biti prisutan u narednim danima u manjoj, a povremeno i većoj meri u oblacima iz kojih će padati kiša koja zbog toga može biti prljava - pojašnjava meteorolog za "Blic".

Cela Srbija pod meteoalarmom

Danas je na području cele Srbije upaljen meteoalarm. U većini zemlje na snazi je žuto upozorenje, što znači da vreme može biti opasno.

Foto: Printscreen

 

Ipak, opasno vreme je najavljeno u tri dela Srbije, gde je upaljen narandžasti meteoalarm:

- Istočna Srbija

- Jugoistočna Srbija

- Kosovo i Metohija

Narandžasto upozorenje odnosi se na visoke temperature.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

A kazna za "Ubij Srbina!"?! Hitno se oglasio FSS!
EURO 2024

A kazna za "Ubij Srbina!"?! Hitno se oglasio FSS!

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Jovan Šurbatović izjavio je danas da će FSS zauzeti stav o kaznama za FS Hrvatske (HNS) i FS Albanije (FSHF) kada dobije zvaničnu odluku Evropske fudbalske unije (UEFA).

23.06.2024

17:05

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija