• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/ N. S.

19.06.2024

11:54

Osmaci polagali test iz matematike! Najteže im pala geometrija!

Informer/N.Š.

Društvo

Osmaci polagali test iz matematike! Najteže im pala geometrija!

Podeli vest

Osmaci širom Srbije polagali su završni ispit iz matematike u okviru male mature, a kako kažu, najteži su im bili zadaci na kraju testa, iz geometrije.

Đaci novosadske škole "Nikola Tesla" kažu da su ih zadaci iz geometrije "totalno zbunili" jer su bili preopširni.

- Više ništa ne znam! Ne mogu da kažem da je bilo lako...Stvarno, onu zapreminu s kupama, i onaj zadatak koji ima 20 rečenica teksta, uopšte nisam razumela - kaže I. M. 

To je bilo teško i malim maturantima beogradske OŠ "Skadarlija".  

- Tri poslednja zadatka sa geometrijom bili su baš teški. Trebalo je da se crta. To ni ne znam kako sam uradio, nije me baš nešto ta geometrija ni zanimala. Jesam nešto nacrtao, ali to nisam ni učio - rekao je jedan od đaka. 

Sa njim su se složili i njegovi vršnjaci.

- Uglavnom je sve bilo lako osim ta tri zadatka - 18, 19. i 20. Sve osim toga je bilo na zaokruživanje - dodao je drugi. 

"Solidno sam uradio, moglo je i bolje, ali dobro. Najteža mi je bila geometrija, 18. i 19. zadatak. Bilo je da se odredi nešto za krug. Sve ostalo mi je bilo lako. Očekujem oko 13 poena - kaže učenik ove škole koji bi želeo da upiše ugostiteljsku školu.

I subotičkim osmacima je "koska" bila geometrija!

Mali maturanti koji su među prvima danas završili završni test iz matematike u Osnovnoj školi "Matko Vuković" u Subotici, rekli su za Blic da su zadaci bili lakši od zadataka na probnom ispitu, osim 18. i 20, koji većina nije znala.

Foto: N. S.

Šta je bilo, bilo je

 

- Sve sam uradio, osim 18. i 20. zadatka. Samo sam ih pogledao i shvatio da ne znam. Nisam pažljivo čak ni pročitao, ali mi je po samoj postavci bilo jasno da je teško i da nisam to učio. Ipak se nadam dobrim rezultatima testa - rekao je jedan od đaka.

Deca kažu da im ne ide najbolje geometrija, a u jednom od težih zadataka trebalo je nacrtati, kako kažu "nešto", ali oni nisu razumeli šta.

Bilo je i onih koji su uspešno rešili "najteži" zadatak. Jedan od njih kaže da mu je test iz matematike bio znatno lakši od testa iz srpskog jezika.

- Učio sam i išao sam na pripreme. Nastavnici su nas dobro pripremili i mislim da ću dobro proći. Samo jedan zadatak nisam znao, to je 20, a 18. sam uradio. U njemu je prikazan trougao A, B, C i trebali je da odredimo simetriju. Očekujem dobre rezultate i nadam se da ću upisati mehatroniku -  kaže ovaj osmak.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)
Live TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se juče krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti. Na tu temu govorio je za Informer predsednik Lobista Srbije Nenad Vuković tokom gostovanja u "Info jutru".

27.06.2024

13:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija