• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.07.2024

11:20

U narednih sat vremena kreće haos! RHMZ izdao upozorenje: Ovaj deo Srbije na udaru nevremena

Shuterstock,printscreensat24.com

Društvo

U narednih sat vremena kreće haos! RHMZ izdao upozorenje: Ovaj deo Srbije na udaru nevremena

Podeli vest

U narednih sat vremena u Pomoravlјu i jugoistočnoj Srbiji uz lokalni razvoj oblačnosti plјuskovi sa grmlјavinom, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod u 10.55 sati,

Republički hidrometeorološki zavod upravo je izdao i upozorenje za područje Srbije na kratkotrajne vremenske nepogode u noći između utorka i srede i u sredu.

 

- Tokom noći na severu i zapadu Srbije, a sutra i u ostalim krajevima lokalno se očekuju kratkotrajne vremenske nepogode: plјuskovi sa grmlјavinom i većom količinom padavina, gradom i jakim i olujnim vetrom u zoni najintenzivnijih plјuskova - upozorio je RHMZ.

Upozorenje je izdato i za područje Beograda zbog veće količine padavina.

Sutra promenlјivo i nestabilno sa plјuskovima i grmlјavinom, pa se u pojedinim delovima grada očekuje veća količina padavina, uz kratkotrajno jak i olujni vetar u zoni najintenzivnijih plјuskova.

Podsetimo, danas će u Srbiji biti pretežno sunčano i toplo vreme, uz povremene oblačnosti. Krajem dana mogući su kiša i pljuskovi sa grmljavinom, prema izveštaju Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Foto: Shutterstock

 

Najniža temperatura biće od 17 stepeni do 22, a najviša od 31 do 34 stepena.

Danas je u celoj Srbiji na snazi žuti meteoalarm zbog tri pojave - pljuskova, grmljavine i visokih temperatura.

 

Upozorenje na visoke temperature na snazi je u svim delovima zemlje.

Upozorenje na grmljavinu na snazi je u:

Bačkoj
Banatu
Sremu
Istočnoj Srbiji
Jugoistočnoj Srbiji
Jugozapadnoj Srbiji
Kosovu i Metohiji

Upozorenje na pljuskove na snazi je u:

Bačkoj
Banatu
Jugoistočnoj Srbiji


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Senka porodice Obama i dalje lebdi nad Belom kućom! Duboka država je u potpunoj panici! Ima li Kamala Haris bilo kakve šanse? (VIDEO)
Live TV

Senka porodice Obama i dalje lebdi nad Belom kućom! Duboka država je u potpunoj panici! Ima li Kamala Haris bilo kakve šanse? (VIDEO)

Šta posle odustajanja Bajdena? Nemačka formirala kriznu grupu u slučaju pobede Bajdena. CNN objavio: Zapad smišlja kako da mobilizuje ljude u cilju rata protiv Rusije. Izraelska vojska presrela dronove lansirane iz Libana. Na ove i druge važne svetske teme, u emisiji "Rat uživo" gvorili su Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT Balkan i Petar Đurđev iz Centra za društvenu stabilnost. Uživo u program javio se i analitičar Dejan Bumbić koji je komentarisao trenutnu situaciju u Americi i potencijalnu predsedničku kandidatkinju Kamalu Haris.

22.07.2024

22:33

Izrael i Jemen u ratnom plamenu! SVET SRLJA U HAOS! Srbija čuva mir! (VIDEO)
Live TV

Izrael i Jemen u ratnom plamenu! SVET SRLJA U HAOS! Srbija čuva mir! (VIDEO)

Da li muslimani imaju jedinstvo ili ne? Arapski svet nije reagovao onako kako bi trebalo kada je napadnuta Gaza. Huti su ušli u otvoreni rat sa Izraelom. Da li se bure baruta na Bliskom istoku širi? Našoj državi najznačajnije je da zadrži mir i stabilnost. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su Miodrag Jevtić, pukovnik u penziji, nekadašnji dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija i Miloje Pršić,

22.07.2024

18:41

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Lokalizovan požar na Tari!
Srbija

Lokalizovan požar na Tari!

Borba sa požarom na Tari, iznad Krtice, na putu Perućac - Mitrovac još traje. Vatrogasne ekipe su zaustavile širenje vatre i gase panjeve...

22.07.2024

18:43

Osnovan ženski manastir u prizrenskom naselju Potkaljaja
Srbija

Osnovan ženski manastir u prizrenskom naselju Potkaljaja

Crkva Svete Nedelje u prizrenskom naselju Potkaljaja postala je ženski manastir. Za igumaniju novoosnovanog manastira Srpke pravoslavne crkve postavljena je monahinju Zlata, koja je do sada službovala u manastiru Brnjak, kod Zubinog Potoka.

22.07.2024

16:16