• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RTS

08.10.2024

08:41

Reagovanje RTS-a na tvrdnje Pištaljke i Informera

Shutterstock

Društvo

Reagovanje RTS-a na tvrdnje Pištaljke i Informera

Podeli vest

Radio televizija Srbije se oglasila nakon izveštaja Državne revizorske komisije.

Javni servis se oglasio povodom ovog izveštaja i demantovao pisanje portala "Pištaljka", koje je preneo i naš portal.

"U Izveštaju DRI (koji je javno dostupan svima na sajtu te institucije) ne navodi se da je RTS prekršio bilo koji zakon, već se daju preporuke za usaglašavanje i povezivanje podataka u internim dokumentima RTS-a.

Zakon o javnim nabavkama u članu 14 stav 5 definiše da se odredbe Zakona ne primenjuju na "kupovinu, razvoj, produkciju ili koprodukciju programskog sadržaja namenjenog za audio-vizuelne medijske usluge ili medijske usluge radija koje nabavlja javni naručilac, koji je pružalac medijske usluge".

Shodno gore navedenom, RTS je nabavljao programske sadržaje u skladu sa zakonskim odredbama.

Netačni su i navodi Pištaljke o "nepravilnosti u preraspodelama sredstava u iznosu od 773 miliona dinara" jer u Izveštaju DRI-ja pod tačkom 1.1.5 stoji: "Ustanova je izvršila preraspodelu sredstava, odnosno preusmerenje iznosa planiranih sredstava u okviru Poslovne jedinice Program u ukupnom iznosu od 772.818.580 dinara (6.549.310 EUR), u skladu sa Pravilnikom o finansijskom poslovanju".

Samim tim, netačni su navodi "Pištaljke"o novogodišnjem programu i seriji "Radio Mileva".", navodi se na portalu RTS.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Sam u selu! Filmska priča penzionera Dragiše iz Mrkovice!
Srbija

Sam u selu! Filmska priča penzionera Dragiše iz Mrkovice!

Pune dve decenije Dragiša Savić (72) jedini je stanovnik Mrkovice, sela u podnožju Čemernika. Kao mladić u potrazi za poslom otišao je u Ivanjicu i tamo se zaposlio, ali kad je preduzeće u kome je radio otišlo u stečaj, vratio se u svoje rodno selo.

15.10.2024

16:36

Nauka

Istraživači napravili "Al naučnika": Evo šta sve on može da radi
Nauka

Istraživači napravili "Al naučnika": Evo šta sve on može da radi

Da li nauka može biti potpuno automatizovana? Tim istraživača specijalizovanih za mašinsko učenje je pokušao da to otkrije. „AI naučnik“, koga je stvorio tim tokijske kompanije Sakana AI i laboratorija u Kanadi i Velikoj Britaniji, može da istražuje čitajući postojeću literaturu o nekom problemu, da formuliše hipotezu, isproba nove mogućnosti i napiše naučni rad. „AI naučnik“ može čak i da uradi recenziju sopstvenog rada, piše Nature.

15.10.2024

14:36