• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragan J. Vučićević

29.10.2023

18:18

Dosta zločina! Kolumna Dragana J. Vučićevića: Đilasovi milioni

Inofrmer/Pedja Milosavljević

Kolumne

Dosta zločina! Kolumna Dragana J. Vučićevića: Đilasovi milioni

Podeli vest

Lider SSP, znate ga svi dobro - onaj Tajkun Dragan Đilas nikada nije ni pokušao da demantuje da je od 2004. do 2013, dok je bio na vlasti, pri vlasti i oko vlasti, 'zaradio' više od 619 miliona evra!

Đilas se čak time ponosi, kaže da sve te silne stotine miliona na njegovim računima ne dokazuju ništa drugo osim da je on pametan, jako sposoban i posve uspešan!?!

Uostalom, Tajkun je sve to sam prijavio nadležnim vlastima - njegove četiri firme su, dok je bio u 'vladajućoj politici', profitirale tačno 619.688.269 evra, a prema dostupnim podacima - prometovale su, preko računa im je prošlo, više od 1.050.000.000 evra (da, dobro ste prebrojali nule - milijardu i pedeset miliona evra)!!!

I ne samo da je Đilas ponosan i jako 'sposoban' nego je 'mašinski mozak' baš prekjuče za Šolakove medije rekao da je sve to bilo po zakonu i u skladu sa propisima!?! Možda po zakonu žutih, dosističkih lopova jeste bilo, ali nikako nije i ne može biti po bilo kom evropskom zakonu, a o moralu da i ne govorimo.

Jer, vidite ovako, nigde u civilizovanom svetu nije to i nikada neće biti moguće - da najbliži saradnik predsednika, gradonačelnik i ministar - a sve je to Đilas, jelte, u ovoj Srbiji bio - zarađuje stotine miliona evra dok je na vlasti. U svakoj evropskoj zemlji takav neko bi, u najmanju ruku, bio pod istragom, a verovatno i na dugogodišnjoj robiji. E sad zašto to u Srbiji nije slučaj - to nije pitanje za mene, nego za srpsko pravosuđe, zar ne?!

Ili, može biti, neko zaista veruje da je zakonito i dopušteno da političar na vlasti zarađuje silne milione u krajnje sumnjivim poslovima sa državnom televizijom; ili je nekome možda okej ono kada Đilasova 'ćerka firma' - jedna od brojnih - masno naplaćuje 'usluge' zatvorenom Narodnom muzeju u Beogradu (tada je bio zatvoren, oni su ga, žuti banditi, zatvorili i nikada - dok su bili na vlasti - nisu više otvorili)!?!

I sve je to, je l' tako, u redu, sasvim?! Sve je po zakonu, sve to tako treba, i nije on, Tajkun Đilas, lopov, ma taman posla. Ne on, nego je najgori i najcrnji predsednik Aleksandar Vučić, onaj koji nema nijednu firmu i nijedan sakriveni račun, ni u Srbiji, ni na Mauricijusu, niti bilo gde drugde.
Jasno je sve to. Svakome osim onome ko je plaćen da se pravi da mu nije jasno. Niko normalan i niko ko misli na budućnost svoje dece neće ni po koju cenu dozvoliti da se Đilas i njemu slični stručnjaci vrate na vlast koja u njihovom slučaju znači samo i jedino otimanje. Otimanje naših, narodnih para, otimanje od usta naše dece i naših unuka samo da bi se dodatno nafatirale već pregojene tajkunske zadnjice.

Elem, kada u nedelju, 17. decembra, odete na glasanje, morate sve ovo imati na pameti - glas za Đilasa i za skoro sve druge 'opozicione' liste koje Đilas plaća i kontroliše jeste glas za milijarde evra koje će biti otete nama da bi završile na njihovim, tajkunskim kontima.
Razumemo se. Znam.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Dosta zločina! Kolumna Dragana J. Vučićevića: Kosovski boj
Kolumne

Dosta zločina! Kolumna Dragana J. Vučićevića: Kosovski boj

Igor Milenković, Bojan Mijailović i Stefan Nedeljković jesu heroji, div-junaci, novi srpski Obilići. Trojica Srba ubijenih u Banjskoj nikako nisu i ne mogu biti teroristi. Mogu kerovi iz Prištine da pričaju šta god hoće, mogu njihove kerovođe iz Brisela, Berlina, Londona, Vašingtona da siluju istinu i da prete koliko god hoće, ali nikako neće promeniti činjenicu da za ogromnu većinu Srba (čitaj: za nas više od 95%) Igor, Bojan i Stefan jesu novi nacionalni heroji, borci za slobodu, ljudi koji će zauvek u istoriji ostati zapisani kao oni koji su se pobunili protiv strašnog šiptarskog zuluma, kao mučenici koji su svoje živote položili u zalog, u temelj budućnosti svih nas i naše dece.

01.10.2023

10:00

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Tužno! Zvezde i navijači se slažu - fudbal umire! Nikada nije bilo dosadnije i lošije, ovo je samo biznis...
EURO 2024

Tužno! Zvezde i navijači se slažu - fudbal umire! Nikada nije bilo dosadnije i lošije, ovo je samo biznis...

Navijačima i fudbalskim legendama se doslovno plače dok gledaju ovih dana fudbal na Evropskom prvenstvu i Kopa Amerika, jer su izdanja današnjih zvezda daleko od onih na koje su nas navikli igrači koji su okačili kopačke o klin ili su na pragu penzije. Sve je manje bravura, lucidnosti, poteza od kojih zastaje dah i ne čudi što su nekadašnji superstarovi najvažnije sporedne stvari na svetu očajni kada vide šta njihovi naslednici rade na travnatom tepihu.

08.07.2024

10:41

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija