• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.05.2024

17:42

Nebojša Bakarec: Nasilje lažnih ekologa iz opozicije!

Masha Bandjur

Kolumne

Nebojša Bakarec: Nasilje lažnih ekologa iz opozicije!

Podeli vest

Opozicija je rešila da svoj nedostatak izbornih programa za Beograd, i ostale lokalne samouprave, i svoju razjedinjenost i svađe, pokrije nasiljem koje organizuje.

Navešću samo 5 najsvežijih slučajeva nasilja opozicije. Lažni ekolozi, a pravi nasilnici, Ćuta Jovanović, Savo Manojlović i Radomir Lazović prete nasiljem, bez razloga. Prete smrću policiji, upadaju u opštine, napadaju gradonačelnika Šapića...

Danas, 11.05.2024. godine, pijani poslanik opozicije, predsednik stranke „Ekološki ustanak“, Aleksandar Jovanović Ćuta je u vidno alkoholisanom stanju pretio smrću policajcu, saobraćajcu na dužnosti, i vređao ga. Agresivni Ćuta je hteo pošto poto da prođe ulicom koja je privremeno bila zatvorena za saobraćaj, što mu je policajac mirno saopštio. Pijani Ćuta je insistirao da prođe, ali je policajac stao ispred Ćutinog skupog Opela. Bahati Ćuta, lažni ekolog, je onda rekao: „Hoću da te zgazim, zabole me k...c“. Ovo je stoti put da Ćuta vrši nasilje. Blokirao je Gazelu pre tri godine, i maltretirao desetine hiljada Beograđana, kada je vršio krivično delo blokade međunarodnog autoputa. Ovaj ekstremista je poznat po skandaloznim nastupima, psovkama, pretnjama, po verbalnom i fizičkom nasilju - kako na ulici, tako i u Skupštini Srbije. Ćuta Jovanović se sramno ponaša i na sednice parlamenta dolazi u vidno pripitom stanju, nedolično obučen, pokušava da puši u Skupštini itd. Prošle godine mu je policija na ulazu u Skupštinu oduzela bojni otrov, suzavac, koji je pokušao da unese na zasedanje Skupštine. Više puta je pretio poslanicima većine i ministrima, nasiljem. Ćuta je lice bez zanimanja, i dva puta se lažno predstavljao na izbornim listama kao „producent“, iako nije završio bilo kakav fakultet.

 

Foto: Printskrin

 

Danas, takođe 11.5.2024., su nasilnici iz lažne ekološke stranke „Zeleno levi front“, na silu ušli u zgradu opštine Savski venac, bahato zahtevajući prednost pri overi potpisa za izbore. U zgradu opštine Savski venac su upali poslanici i kopredsednici te stranke, Radomir Lazović i Biljana Đorđević, sa desetak aktivista, kada su maltretirali obezbeđenje opštine, tražeći overivače preko reda. Radomir Lazović je poznat po nasilnim ispadima, po nedoličnom ponašanju u Skupštini Srbije. Radomir Lazović, lažni ekolog, poznat je i po tome što se lažno predstavljao na izbornim listama kao „dizajner“ i „radnik u kulturi“, iako mu to nije zanimanje. Radomir Lazović nije završio bilo kakav fakultet, već je neuspešno studirao poljoprivredu. Istina je sasvim suprotna onome što tvrde Lazović i Đorđević. Oni neće da plate notare, već traže da opštinski overivači rade u neadekvatnim i nepropisnim uslovima, na otvorenom prostoru. Po zakonu i propisima, overivači kao i notari svoj posao rade isključivo u zatvorenom prostoru, što zbog sigurnosti, što zbog zaštite knjiga za overu i pečata. Istina je da je ZLF dobio dovoljno overitelja, koji će raditi samo u propisanim uslovima, u zatvorenom prostoru.

Foto: Printskrin

 

Lažni ekolog Savo Manojlović je 10.05.2024., na silu upao u opštinu Čukarica, posle radnog vremena, jureći duhove po praznoj zgradi opštine. Pri tome je za medije lagao da mu opština Čukarica ne da opštinske overitelje. Gradska opština Čukarica najoštrije osudila nasilje Sava Manojlovića u saopštenju u kome stoji: „Zbog neistina koje iznosi Savo Manojlović, koji je upao u prostorije Gradske opštine Čukarica nakon radnog vremena, saopštavamo da su po zahtevu pokreta "Kreni promeni" overitelji za prikupljanje potpisa bili obezbeđeni 1, 7, 9. i 10. maja. Takođe, pokret "Kreni promeni" je upoznat i sa odlukom da im je overitelj dodeljen i za subotu, 11. maja. Napominjemo da je Gradska opština Čukarica u skladu sa svojim kapacitetima dala overitelje i svim ostalim listama, koje su to tražile. Razumemo da Savu Manojloviću veliku neprijatnost izaziva činjenica da ne može da prikupi dovoljan broj potpisa čak ni za opštinu na kojoj stanuje, ali to nije razlog da iznosi neistine i da obmanjuje građane. Ujedno, obaveštavamo grupu građana "Kreni promeni" i Sava Manojlovića da Gradska opština Čukarica ne obezbeđuje usluge notara, jer iste po zakonu ne spadaju u nadležnosti gradskih opština, već u komercijalne usluge. Notare, ukoliko to žele, moraju poput svih drugih građana da angažuju o sopstvenom trošku. Opštinske overitelje dobijaće uvek ravnopravno sa svim drugim učesnicima izbora, u skladu sa zakonom“.

Bahati Savo Manojlović, lider stranke „Kreni promeni“ je 7.5.2024., na silu upao u opštinu Novi Beograd. Lider Pokreta Kreni-Promeni Savo Manojlović napravio je haos u zgradi opštine Novi Beograd, zbog čega je reagovala i policija. Manojlović je upao u zgradu opštine tražeći razgovor sa predsednikom opštine, uz lažne tvrdnje da opštine ne da overivače potpisa. Istina je sasvim drugačija. Savo Manojlović neće da plati notare, već traži da opštinski overivači rade u neadekvatnim i nepropisnim uslovima, na otvorenom prostoru. Po zakonu i propisima, overivači kao i notari svoj posao rade isključivo u zatvorenom prostoru, što zbog sigurnosti, što zbog zaštite knjiga za overu i pečata. Savo Manojlović je poznat po nasilju, kada je pre 3 godine, blokirao Gazelu, kršio zakon i maltretirao desetine hiljada Beograđana blokadom autoputa. Manojlović krije da je bio član Demokratske stranke u vreme kada je predsednik DS bio Dragan Šutanovac.

U sva tri slučaja upada lažnih ekologa iz ZLF i Kreni-promeni, u opštine, zajedničko je sledeće. Svi oni dobro znaju da imaju obezbeđene overivače, ali žele medijsku pažnju. Drugo, svi oni su se kasno setili da prikupljaju potpise. Ne žele da plate notare, već maltretiraju opštinske overitelje. Rok za predaju lista je 12.05.2024., a potpisi se prikupljaju od 6.4.2024. SNS je predao svoju listu „Aleksandar Vučić – Beograd sutra“ još 7.4.2024. godine. Šta su radili lažni ekolozi mesec dana? Svađali su se, međusobno se napadali, gubili vreme. Imali su više od mesec dana da prikupe potpise. Potpuno su nesposobni.

Peti slučaj nasilja lažnih ekologa i opozicionara, se dogodio 9.5.2024. kada je grupa od petnaestak huligana, simpatizera i članova lažnih ekoloških stranaka, verbalno i fizički napala gradonačelnika Aleksandra Šapića, koji je tada bio na Savskom keju gde je objavio da je uspešno završeno uklanjanje 71 nelegalnog splava. Opozicioni huligani su sat vremena maltretirali i ometali Šapića, sve vrema ga vređali i provocirali, i sprečavali mu kretanje. Šapić je stoički sve to izdržao i mirno dovršio konferenciju za štampu. Gradonačelnik Beograda, Aleksandar Šapić hrabro radi svoj posao, kreće se bez policije i obezbeđenja. Svaka čast! Šapića su napali huligani koji su nosili majice stranke Zeleno levi front (Ne davimo Beograd), huligan Petar Đurić Đufa, od ranije poznat organima gonjenja kao nasilnik i izvesni Dušan Čavić, kome je to već drugi put da napada Šapića.

Foto: Printskrin

 

 

Svi ovi slučajevi nasilja koje praktikuje opozicija, pokazuju da kampanja za lokalne izbore neće biti laka. Na kraju, ostaje nam da se pitamo zbog čega su u svih pet slučajeva nasilja, počinitelji takozvani mirni ekolozi, navodni mirotvorci, branitelji leptirića i drveća? Kao što vidimo, lažni ekolozi su bahati, agresivni, arogantni i nasilni. Sve suprotno od onoga kako se predstavljaju. Narod sve vidi, i kazniće ih 2. juna 2024.

Autor je poslanik i član predsedništva SNS

 

 

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija