• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.03.2018

13:34

VUČIĆ NA KRAJU PRVOG PANELA O KOSOVU: Ključ je budućnost, a ne koliko volimo našu prošlost, ALI NEĆE BITI GAŽENJA SRBIJE!

Politika

VUČIĆ NA KRAJU PRVOG PANELA O KOSOVU: Ključ je budućnost, a ne koliko volimo našu prošlost, ALI NEĆE BITI GAŽENJA SRBIJE!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će se njegova Platforma za rešavanje pitanja KiM zasnivati na potrebama Srbije i opstanku naše zemlje u budućnosti, a ne na tome koliko volimo sopstvenu prošlost

- To rešenje neće biti gaženje Srbije - poručio je on na kraju prvog panela "Politički aspekti sveobuhvatnog rešenja kosovskog pitanja" Nacionalnog konventa o EU, u okviru unutaršnjeg dijaloga. 

Rekao je da će, kada bude predstavljao platformu govoriti i o tome šta nas očekuje u budućnosti ako stvari ne promenimo 

Vučić je podsetio da je Oliver Ivanović od njega, na poslednjem sastanku koji su imali, tražio da hitno ide u formiranje ZSO, jer Srbi to treba sami da urade, pošto pet godina čekaju na ispunjenje te obaveze iz Briselskog sporzauma. 

VUČIĆ NA OKRUGLOM STOLU O KOSOVU: Najveći deo učesnika unutrašnjeg dijaloga zalaže se za ZAMRZNUTI KONFLIKT!

U vezi ubistva Ivanovića podvukao je da neće da prihvati insinuacije i prebacivanja da su za to krivi Srbi i mafijaške strukture, pošto, valjda - primetio je ironično - od Peći do Prištine žive prepošteni ljudi. 

- Biće interesantno da vidimo okončanje tog slučaja zasnovano na dokazima. Naši organi vode istragu, biće interesantno da se podaci uporede i interesnatno u kom smeru idu istrage - naglasio je on. 

Vučić se osvrnuo i na silu koju je nedavno primenila kosovska policija protiv srpskog naroda, ističući da je video neka istraživanja i čuo da 83 odsto građana Srbije misli da je teški napad na Marka Đurića - namešten, režiran... 

Tanjug

- Zar mislite da je to realno i moguće? Nema u Srbiji 83 odsto idiota, nemoguće je da ih bude - kazao je on. 

Ukazao je da čim neko iz vlasti izgovori nešto biva proglašen izdajnikom, te zamolio da se ne primenjuju dvostruki standardi. 

RADNA GRUPA NACIONALNOG KONVENTA: Rešenje za Kosovo mora biti REŠENJE ZA MIR U REGIONU i nesmetan put Srbije ka EU

Vučić je preneo da se u svim razgovorima, koje je imao u Briselu, delegacija Beograda trudila da se nađe kompromis. 

- Nikada druga strana nije želela da razgovara o suštinskim razlikama u viđenju situacije na KiM. Postavljalo se samo pitanje kada će Srbija da prizna i omogući ulazak u UN. Suštinskog sadržaja u razgovorima nije bilo - rekao je Vučić. 

Ukazao je kako postoje dvostruki aršini međunarodne zajednice po pitanju poštovanja rezolucija UN, podsetivši da su EU osudile SAD zbog kršenja rezolucije u vezi Jerusalima, a da su svi zajedno kršili rezoluciju 1244 kada je bila u pitanju Srbija. 

Rekao je da je u prošlosti pravljeno mnogo grešaka, da nije bilo lako, i da ne može da kaže da su za sve krivi Tadić i Koštunica, ali je dodao da smo na Kosovu izgubili suverenitet 1999, i da je najteža greška bio izlazak pred Međunarodni sud pravde tražeći mišljenje o nezavisnosti Kosova. 

Tanjug

- Ta greška je toliko teška da danas imamo problema da utičemo na KiM. U svakom razgovoru u poslednjih šest meseci ne postoji sastanak u kojem to Srbiji nije predočeno - rekao je Vučić. 

Kazao je da u Srbiji, ali i na Kosovu kod Albanaca moramo da promenimo mišljenje jednih o drugima, i da ne gledmao jedni na druge kao na bića koja su ispod nas. 

- Mislim da bismo morali da imamo drugačiji pristup, da pokušavamo da razumemo i interese drugih i rešavamo sve mirnim putem - kazao je on. 

Vučić je kazao da je potrebno pre svega u EU da ima razumevanje da je teško da Srbija prihvati da izgubi sve, da bude ponižena, i da ako toga nema nije moguće da se Srbija zalaže beskompromisno za kompromis, tražeći i pronalažeći ono što bi moglo da bude nezadovoljavajuće rešenje za obe strane ili po malo zadovoljavajuće za obe strane. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Laza

pre 6 godina

Zamrzavanje dogovora do daljnjeg i postovanje rezolucije 1244 to je nase pravno i legitmno resenje i vratiti pregovore u UN Jer EU nece i nezna da resi pitanje Kosova. To nasi lideri treba da Kazu glasno i jasno ne u srbiji nego u EU i UN.

Laza

pre 6 godina

Druze Vucicu mi necemo u Srbiji da prihvatimo da se bilo sta izgubi od kosova to trebas glasno i jasno da kazes u EU narod neda ... ustav Srbije i rezolucija 1244 dosta price i gluvih telefona!!!

Lena

pre 6 godina

Korisna diskusija u kojo se mogu cuti razlicita gledista.

violeta

pre 6 godina

Cilj nam je bolja buducnost ! Treba da se borimo za nasu zemlju !

Maja

pre 6 godina

Nećemo dozvoliti da više iko ikada gazi Srbiju!

Vanja

pre 6 godina

Na prošlost se ne treba osvrtati, treba gledati da sebi stvorimo bolju i lepšu budućnost!

Gogo

pre 6 godina

Gospodine predsednice Vučicu,pustite vi i ne pozivajte se vi stalno na međunarodni sud pravde! Nego se pozivajte na rezoluciju UN 1244 mi to imamo crno na belo ! Po novom ispitivanju javnog mnjenja 83% stanovnika Srbije bi zadržalo ili ratovalo za Kosovo i Metohiju

Izbori 2024

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kecmanovići danas dva puta u sudu! Roditelji dečaka ubice prvo na suđenju po krivici, a onda i po parničnoj tužbi
Hronika

Kecmanovići danas dva puta u sudu! Roditelji dečaka ubice prvo na suđenju po krivici, a onda i po parničnoj tužbi

Danas se u Višem sudu u Beogradu nastavlja suđenje u krivičnom postupku protiv bračnog para Kecmanović, Vladimira i Miljane, čiji je sin Kosta 3. maja prošle godine ubio devet učenka i radnika obezbeđenja OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, a odmah potom biće održano i pripremno ročište u parničnom postupku koji je pokrenuo dečak koji je ranjen u masakru.

21.05.2024

08:25

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasja
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasja

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija