• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.04.2020

12:07

MOJI RODITELJI NISU IZAŠLI DVA MESECA IZ KUĆE! Ambasadorka Čen Bo pohvalila mere Srbije u borbi protiv korone

Politika

MOJI RODITELJI NISU IZAŠLI DVA MESECA IZ KUĆE! Ambasadorka Čen Bo pohvalila mere Srbije u borbi protiv korone

Podeli vest

Ambasadorka NR Kine u Srbiji Čen Bo izjavila je da kineski stručnjaci smatraju da je Srbija trenutno u takozvanoj fazi "platforme razvoja epidemije" i istakla da su odgovornost i disciplina najvažniji u borbi protiv virusa.

Govoreći o epidemiji korona virusa, u Kini, Čen Bo je za RTS istakla da je Vuhan herojski grad, jer je da bi se zaustavilo širenje epidemije 11 miliona stanovnika dalo veliki doprinos i veliku žrtvu.

"Ponovno otvaranje Vuhana ukazuje na to da je epidemija virusa u Kini pod kontrolom, što ima ne samo veliki značaj za kineski narod, već i daje nadu ljudima u borbi protiv virusa širom sveta", rekla je ambasadorka Kine.

(VIDEO) "VATRENO OKO" IZ VUHANA U SRBIJI Potpisan Sporazum o kineskoj donaciji laboratorije za testiranje na koronavirus


Ona je ponovila da kineski stručnjaci visoko cene mere koje je Vlada Srbije i da će, ako sve mere budu efikasno sprovođene, nakon ove faze sigurno opadati broj novozaraženih.

Na pitanje koje savete kineskog naroda moramo poslušati, ambasadorka navodi da su odgovornost i disciplina najvažniji u borbi protiv korona virusa.

"Moji roditelji imaju preko 80 godina, žive u Pekingu i imaju hronične bolesti. Oni nisu izlazili više od dva meseca", navela je Čen Bo.

Ona navodi da je njen otac jednom ili dva puta nedeljno išao do ulaza u zgradu da pokupi stvari i hranu koje je naručivao preko interneta.

BONUS VIDEO




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)
Live TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)

Gosti "Info dana" Informer televizije bili su direktor "Srpskog telegrafa" Saša Milovanović, profesor dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju Srbije i Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku. Govorili su o odnosima Srbije i Egipta, kao i o nedavnom atentatu na bivšeg šefa države i aktuelnog kandidata za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa.

16.07.2024

16:27

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija