• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

21.11.2020

17:34

UPOZORAVAO SAM DA MOŽE DOĆI DO INCIDENTA! Gradonačelnik Gračanice: Naši meštani su uplašeni, BOJE SE DA SE OVO MOŽE NASTAVITI!

Politika

UPOZORAVAO SAM DA MOŽE DOĆI DO INCIDENTA! Gradonačelnik Gračanice: Naši meštani su uplašeni, BOJE SE DA SE OVO MOŽE NASTAVITI!

Podeli vest

Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović kazao je da je upozoravao da postavljanje bilborda sa amblemom OVK može da bude okidač za incidente, koji se događaju poslednjih dana u ovoj opštini. On je ovo rekao nakon što su nepoznati mladići sinoć pokušali da zapale zastavu Srbije koja se nalazi pored spomenika Milošu Obiliću u centru ove opštine

Informer ekskluzivno objavljuje snimak na kojem se vidi ceo incident. Naime, iz crnog automobila izlaze dvojica mladića dok treći ostaje u vozilu. Oni pokušavaju da skinu zastavu sa jarbola, a kada im to ne polazi za rukom, jedan od njih spomenik i jarbol poliva benzinom i pali vatru. Spomenik i zastava ostali su neoštećeni.

Gradonačelnik Popović kaže da i dalje niko nema sluha za sve ono što se dešava u Gračanici. 

- Naš meštani su uplašeni i pribojavaju se da će se incidenti nastaviti. Mi smo ostali na ovim prostorima, jer želimo da gradimo budućnost, ali ne budućnost koja će biti minirina incidentima i provakcijama. Još jednom apelujem na međunarodnu zajednicu, policiju i Kfor da upozore sve one koji pokušavaju da naruše mir na Kosovu i Metohiji da to ne smeju da rade - rekao je Popović.


Pojedini albanski mediji Popovića su optužili za izazivanje incidente, a on na to odgovara da se radi o još jednoj provokaciji.

(VIDEO) KAMERA USNIMILA HULIGANE KOJI SU HTELI DA ZAPALE SRPSKU ZASTAVU U GRAČANICI!

- Upozoravao sam da može doći do incidenta i drago mi je da velika većina albasnkog naroda to shvatila kao nešto o čemu svi moramo da brinemo. Ne znam zašto mene osuđuju i zašto ne priznaju nakon incidenta koji se desio ne priznaju da sam bio u pravu, kazao je Popović i  dodao da srpsko stanovništvo neće nasedati na provakacije. 

On je rekao da srpski narod želi da živi u miru, a od policije zahteva da saopšti detalje istrage o ovom incidentu.

- Neka konačno srpski narod sazna da li je bezbedan, ukoliko nije, šta trebamo da preduzmemo sa policijom i Kforom da budemo bezbedni - rekao je Popović. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija