• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.06.2021

13:29

Brnabić iz Tirane nakon Samita Zapadnog Balkana: TEŽAK SASTANAK, TEŽI NEGO ŠTO SAM OČEKIVALA, ALI DOBAR UVOD ZA SVE ONO ŠTO DOLAZI! Video

Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Politika

Brnabić iz Tirane nakon Samita Zapadnog Balkana: TEŽAK SASTANAK, TEŽI NEGO ŠTO SAM OČEKIVALA, ALI DOBAR UVOD ZA SVE ONO ŠTO DOLAZI! Video

Podeli vest

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je sastanak u okviru Samita Zapadnog Balkana u Tirani bio teži nego što je očekivala, navodeći da je više predstavljao uvod u predstojeće događaje, među kojima je i dijalog Beograda i Prištine, nego što se govorilo o regionalnim temama

 

Brnabić je novinarima rekla da je pokušala da se fokusira na dobre rezultate i saradnju u regionu, a da je “neko drugi” razgovor prebacivao na teren politike.

"Ali ako želite da govorite o politici, onda smo tu da kažemo činjenično stanje, ali i da je saradnja važna", rekla je Brnabić.

Na Samitu su pored premijerke učestvovali i predsednik Crne Gore Milo Ðukanović, premijer Severne Makedonije Zoran Zaev, albanski premijer Edi Rama, predsedavajući Saveta ministara BiH Zoran Tegeltija, ali i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti.

Upitana da li je imala priliku da razgovara sa njim, s obzirom da se za nekoliko dana održava dijalog u Briselu, Brnabić je kazala da nije imala takvu priliku, ali je imala, kaže, “razmenu mišljenja” tokom samita.

"Mislim da je tu bilo provakcija i njegovih ideja o tome kako treba da izgleda regionalna saradnja, ali mislim da je dobio adekvatan odgovor i činjenično stanje", rekla je Brnabić.

Na pitanje koje su to ideje bile i kakav je bio odgovor, premijerka kaže da nije sigurno koliko može o tome da govori, jer se sve dešavalo iza zatvorenih vrata, ali je, kaže, bilo u njegovom maniru da sve pocinje od njega i nove administracije.

Govorio je o tome kako "ne može više ovako da se sarađuje" nego u durgačijem formatu u kome su "Kosovo i Srbija jednaki partneri".

Premijerka mu je, kaže, odgovorila da to nije moguće i da postoje velike razlike, Srbija je suverena država, a tzv.Kosovo nije, i da je takve stvari najbolje ostaviti za dijalog.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
immundus

pre 2 godine

Jel' predsednik ili predsednica ? Gospodin ili gospođa Brnabić ? Odlučite se...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija