• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.08.2021

11:54

OD OPOZICIJE SLUŠAMO SAMO LAŽI! Od toga da sam ubio Cvijana, pa do laži da sedim sa Belivukom na terasi Predsedništva i seckamo ljude u Ritopeku!

pink.rs

Politika

OD OPOZICIJE SLUŠAMO SAMO LAŽI! Od toga da sam ubio Cvijana, pa do laži da sedim sa Belivukom na terasi Predsedništva i seckamo ljude u Ritopeku!

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić je danas nakon obilaska gradilišta nove kovid bolnice na Mišeluku u Novom Sadu odgovarao na pitanja novinara

Predsednik je na odgovorio na optužbe Siniše Kovačevića "da je Veljko Belivuk viđen u predsedništvu", rekavši da kamere zabeleže sve koji ulaze i izlaze u Predsedništvo, tako su te optužbe jednake vicu.

- Nisu mislili da govore istinu, već da prave viceve. Išao bih ja i na poligraf, ali ne mogu jer se izanđala mašina, valjda su im takvi vicevi. A oni ni na izanđao poligraf ne bi išli - kaže predsednik.

Skandiranje navijača

Na pitanje o skandiranju na utakmicama protiv Ratka Mladića, Vučić kaže da je sve postalo smešno i komično. Kaže da nema ništa protiv kada viču protiv njega, ali ima kada viču "nož, žica, Srebrenica".

- Ono što o meni viču je najmanji problem i to slušam od 2013. godine - kaže Vučić.

- To je već postalo pomalo smešno i tragikomično. Video sam Suljagića iz Srebrenice koji je rekao da je Vučić navijačima naredio da viču "Ratko Mladić" a da je isti Vučić naredio da se viče "Vučiću pederu".

Predsednik je istakao da mu ne smeta ništa što viču protiv njega, ali da ima problem sa tim da se skandira "Nož, žica, Srebrenica", "Žuta kuća", "Kosovo je pored Srbije" i Naser Orić.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

VUČIĆ U NOVOM SADU
Ekološki protesti

- Što se tiče ekoloških organizacija, video sam da RTS prednjači u kampanji protiv države, valjda su rešili da se na vreme preorijentišu i postanu gori od N1 i drugih Đilasovih medija - rekao je Vučić.

Kada je reč o protestu ekoloških organizacija ispred zgrade Predsedništva koji je najavljen za septembar, Vučić kaže da vidi da Javni servis prednjači u ovom protestu. Kaže da je za sve kriva država, ne Vučić koji "seče kriminalce testerama", već država, a oni koji napadaju, ne vide 7 fabrika u Novom Sadu, već će da vide da je posečeno jedno drvo.

- Što nismo imali kampanju za Vinču 2012. godine? Imali su 7 godina da je urade, što nisu? Kako je Vinča sada tema, a tada nije bila? Svaka saobraćajka može da bude oružje za napad. Počeli su na ulici da određuju ko će da ide u pritvor! - kaže Vučić.

Samo traže negativno

Ističe da je u Srbiji počelo da se traži samo ono negativno, iako ne može da se kaže da su plate niže, da posla nema... Problem je u tome, kaže Vučić, da želimo da vidimo samo loše.

- Zamislite da smo imali 300 mrtvih kao u poplavama u Nemačkoj? Obesili biste me ovde ili na Terazijama. Sećate se laži da sam ubio Cvijana, da sedim sa Belivukom na terasi Predsedništva i seckamo zajedno ljude u Ritopeku. Sećate se laži do laži koje su stizale i koje su se samo nizale - kaže Vučić.

Predsednik je izjavio da treba napraviti odgovoran pristup zelenoj agendi, da se ide sa čistom, zelenoj energiji, ali neće da zatvara Kolubaru i Kostolac da bi se dodvorio nekima u Evropi i svetu.

- Imamo 6.000 zaposlenih koji tamo rade i ja neću da ih ostavim bez posla. Ako vam ne odgovara, imaćemo izbore naredne godine pa birajte nekog drugog, ja to neću da radim - rekao je Vučić.

Foto: pink.rs

Vučić u Novom Sadu
Svaki susret sa Merkelovom važan

Na pitanje o susretu Merkelove sa Inckom i Šmitom, Vučić kaže da je svaki susret sa njom važan, a da ona želi da pruži podršku novopostavljenom visokom predstavniku.

Kada je reč izborima naredne godine, Vučić kaže da narod razume politiku: jedan dan vas kritikuju, a sutradan sprovode cenzuru po pitanje Srebrenice, gore od Gugla i Fejsbuka. Njihovi rezultati su, kaže, jasni - minus 20 fabrika u svakom gradu jer ih je toliko ugašeno.

Po pitanju puteva, tu je stvar jasna: 1.100 kilometara izgrađenih, što je verovatno više od izgradnje u vreme Tita.

- Izmerite njihove metre, ne kilometre! Kada je reč o bolnicama i domovima zdravlja, cifra je jasna - izgradili su nula bolnica! - kaže Vučić.

Rezultati govore o svemu

- Oni su ostavili svoje račune prepune novca, a mi ćemo budžet Srbije da ostavimo sa puno novca, ostavićemo otvorene muzeje, stadione, puteve, bolnice... Isplatili smo novac olimpijcima... Svaki dan slušam laži i odgovaram na njih. Zapamtite brojeve koje su prognozirali za pobedu na izborima, pa ćemo da vidimo rezultat u izbornoj noći - kaže Vučić.

Danas privatne Đilasove novine

Na pitanje o napadu "Danasa" na njega zbog neuklanjanja murala Ratku Mladiću u Njegoševoj ulici, Vučić kaže da bi ga na njihovom mestu - bilo sramota.

- Kad nemaju rezultate, program i planove, onda će da govore šta god. Zalagaću se, za razliku od njih, za slobodu govora, a ne da se zabranjuje drugačije mišljenje, bez obzira na koju temu - kaže Vučić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nena

pre 2 godine

Nista pametno nećemo cuti od opozicije ,samo vicevi ,nalaženja razna ,lažne objave ,samo se time bave ,nista konkretno nisu uradili za svoju zemlju tako da nemaju ni čime da se hvale već samo da izmišljaju budalastine o Vucicu!

Siniša

pre 2 godine

Opozicija nudi jedino laži koje niko nikada neće da podrži

Branko N

pre 2 godine

Konačno i oni moraju da shvate da se lažima ne osvaja vlast.

Miloš

pre 2 godine

Opozciijone laži i gluposti niko nikada neće da podrži u Srbiji

Branko N

pre 2 godine

Lažima niko nikada se nije dočepao vlasti pa neće ni oni.

Milena

pre 2 godine

То су баш гнусне лажи. Страшно.

Ivana

pre 2 godine

Dragan Đilas nema šta da kaže narodu nema čime da se ponosi samo da slušamo laži o Vučiću i SNS-u. Hvala našem predsedniku Vučiću na svemu što radi za narod i državu.

dunja

pre 2 godine

Losi i besmisleni su im i vicevi,bas kao i oni!

dd

pre 2 godine

Od njih se nista drugo i ne ocekuje.Zato i niko vise i ne slusa!!!

dd

pre 2 godine

Djilasove novine moze da cita samo on i njegovi puleni eventualno i strani mentori kad vrse cenzuru!!!

Petar

pre 2 godine

Opozicija ce sve pricati i sve raditi samo da bude protiv predsednika Vucica.

Ivana

pre 2 godine

Opozicija i njen vođa kako sam sebe naziva Dragan Đilas nema šta da kaže narodu a da bude istina, nema čime da se ponosi samo da slušamo laži o Aleksandru Vučiću i SNS-u i ovog puta se služi lažima, ali narod se više neda prevariti to je njegov veliki problem.

Nena

pre 2 godine

Pitam se samo do kad li ćemo da slušamo njigove laži i izmisljotine i gluposti.Posto nemaju sta pametno da rade samo sede verovatno i koju planove kako da okaljaju obraz Vučiću a sebe da uzdignu ali slaba valjda od toga....u laži su kratke noge laže nas narod....džabe se nadaju da ce oni doći na vlast i da će lažima sa sruše Vucica.

sledeća vest

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Završen prvi dan na Olimpijskim igrama: Mikec u finalu, Novak prošao dalje! Kraj za Zoranu, Milicu, Saru, plivače...
Olimpijske igre

Završen prvi dan na Olimpijskim igrama: Mikec u finalu, Novak prošao dalje! Kraj za Zoranu, Milicu, Saru, plivače...

Prvi dan Olimpijskih igara u Parizu otvorile su naša džudistkinja Milica Nikolić koja je eliminisana u 2. kolu, potom Jovana Arsić koja se plasirala u četvrtinale skifa i strelac Damir Mikec, koji je izbrio finale i u nedelju oko 9:30 će se boriti za zlato! Novak se prošetao do druge runde, a Sara Ćirković neočekivano ispala. Poslednja srpska predstavnica, stonoteniserka Izabela Lupulesku, posle četiri izgubljena seta spakovala je kofere i zaputila se kući.

27.07.2024

23:13

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija